Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia


Tästä löydät vastaukset joihinkin tavallisimmin esitettyihin kysymyksiin, tai jos epäröit jotain meihin tai tuotteisiimme liittyvää seikkaa.


Kysymyksiä ja vastauksia

Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, ilmainen puhelinnumero 0800-1-22266 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@vnp.fi


Myydäänkö tuotteita useissa maissa?

Kyllä. Vesterålens Naturprodukter markkinoi ja myy tuotteita Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.


Voinko käyttää useita tuotteita?

Kyllä, monia tuotteitamme voi käyttää yhdessä. Omega-3 tuotteet eivät sisällä A-vitamiinia, joten niitä voi hyvin käyttää muiden A-vitamiinia sisältävien tuotteiden kanssa. Useat tuotteistamme sisältävät D- ja E-vitamiinia. Jos haluat käyttää useita tuotteita, tai haluat lisätä annostusta, tulee sinun verrata vitamiinien kokonaismäärää tämän hetken päivittäisiin saantisuosituksiin.


Jos olet epävarma sisällöstä, löydät kunkin tuotteen osalta erittelyn tuotesivuilta. Voit kysyä meiltä neuvoa, tai keskustele lääkärisi kanssa, mikäli epäröit jotain tuotteeseen liittyvää, tai mietit onko käyttämäsi tuotteet sinulle sopivia.


Merestä vai kasveista saatavaa omega-3:a?

On olemassa kahta erityyppistä omega-3:a: kasviperäinen omega-3 (ALA), jota saadaan kasveista ja merestä saatava omega-3 (EPA ja DHA), jota saadaan kalasta ja äyriäisistä.


EPA ja DHA ovat pitkäketjuisia rasvahappoja, joissa on kaksoissidos. EPA:ssa on viisi kaksoissidosta ja DHA:ssa kuusi kaksoissidosta.


Kasveista saatava rasva (ALA) on myös pitkäketjuinen rasvahappo, mutta siinä on vähemmän kaksoissidoksia kuin EPA:ssa ja DHA:ssa, sen vuoksi se on lyhyempi. Elimistömme voi muuntaa kasviperäisiä rasvoja EPA:ksi ja DHA:ksi vain hyvin pieniä määriä.


Mikä on tuotteiden säilyvyysaika?

Säilyvyysajan löydät tuotteidemme etiketeistä. Katso parasta ennen päiväys purkista.


Voiko lapset syödä Argusta?

Argus on aikuisille tarkoitettu ravintolisä. Vaihtoehtoinen tuote on Monivitamiini ravintolisämme, sitä suositellaan yli 11-vuotiaille lapsille.


Voiko lapset syödä Idoformia?

Kyllä. Tuotetta voi hyvin antaa yli 3-vuotiaille lapsille, jos he voivat juoda maitoa.


Laatu ja jäljitettävyys

Vesterålens Naturprodukterille laatu on avainasia, se käsittää raaka-aineiden täyden jäljitettävyyden, tuotantoprosessien valvonnan, sekä jokaisen tuotantoerän analysoinnin, näillä varmistamme sen, että omega-3 tuotteemme täyttävät kaikki laatuvaatimukset. Lue lisää nettisivuiltamme.


Voiko maitoallergiset henkilöt syödä Idoformia?

Laktoosi-intolerantikot sekä henkilöt, jotka eivät voi käyttää maitohapatettuja tuotteita, voivat syödä maitohappobakteeri ravintolisää. Sitä vastoin henkilöille, joilla on maitoallergia, EI suositella Idoformia. Syy tähän on, että bakteeriakannat on kasvatettu alustalla, joka sisältää maitoa (mahdollisia jäämiä maidosta).


Millaista liivatetta kapseleissamme käytetään?

Omega-3 tuotteissa käytetään vain naudasta peräisin olevaa liivatetta, Halal- ja/tai Kosher hyväksyttyä.


Mikä ero on etylestereillä ja triglyserideillä?

On olemassa kahdenlaisia kalaöljytiivisteitä, etylestereitä ja tiivistettyjä triglyseridejä. Jotkut tuotteet ovat tiivistettyjä triglyseridejä, kun taas toiset ovat etylester muotoisia. Sekä etylesterit ja tiivistetyt triglyseridit on valmistettu kalasta ja tiivistetty samalla tavalla. Tiivistetyt triglyseridit käyvät läpi hieman pidemmän valmistusprosessin kuin etylesterit. Tällä ei ole mitään vaikutuksia terveyteen.


Kaikki Vapaa Kierto tuotteemme ovat triglyseridi muotoisia.


Minkä vuoksi Vapaa Kierto Plus on kalliimpi kuin Vapaa Kierto?

Vapaa Kierto Plus on yhdistelmätuote, josta saat sekä omega-3:a että kalsiumia samassa kapselissa. Tämän vuoksi tuotteen hinta on korkeampi kuin Vapaa Kierto Omega-3:n hinta. Tuotesivuiltamme löydät eri tuotteiden hinnat ja sisällöt.


Mitä eroa on markkinoilla olevissa omega-3 tuotteissa?

Markkinoilla olevien tärkeimpien toimijoiden kalaöljyillä on pieni ero. Suomessa myytävillä tuotteilla on erittäin korkeat vaatimukset laadun ja tuotteen puhtauden suhteen. Toimittajien valmistusprosessien ja valmiiden tuotteiden osalta suoritetaan säännöllisiä tarkastuksia. Markkinoilla on monia tuotteita ja ymmärrämme, että voi olla vaikeaa tietää mitä asioita tulisi tarkastella.


Kuten sanottu, eri omega-3 tuotteiden välillä ei ole käytännöllisesti katsoen laatueroja, joten eri tuotteiden välillä kannattaa vertailla päivittäisen omega-3 annoksen tai omegagramman hintaa. Monelle on tärkeää, että ei tarvitse syödä monia tuotteita, tai suuria määriä saadakseen suositellun päivittäisannoksen. Jos edelleen epäröit jotain, soita asiakaspalveluumme, autamme sinua mielellämme.


Saan kalan makuisia röyhtäyksiä kapseleiden nauttimisen jälkeen

Jotkin voivat saada kalan makuisia röyhtäyksiä omega-3 kapseleiden nauttimisen jälkeen. Suosittelemme, että nautit kapselit ruokailun yhteydessä, tai illalla ennen nukkumaan menemistä.


Voiko kala-allergiset syödä omega-3 kapseleita?

Jos olet kalalle allerginen, tulee sinun keskustella lääkärisi kanssa ennen kuin alat syömään omega-3:a.


Mikä ero on Vapaa Kierrolla ja Vapaa Kierto Plussalla?

Eroina on kapselin sisältämän omega-3:n määrä, kapselin koko ja mitä vitamiineja ja kivennäisaineita on lisätty. Suositeltu päivittäisannos on kaksi Vapaa Kierto kapselia, kun taas Vapaa Kierto Plussan suositeltu päivittäisannos on kolme kapselia.


Vapaa Kierto Plus on yhdistelmätuote, joka omega-3:n, D3-, K2- ja B6-vitamiinin lisäksi sisältää kalsiumia. Kolmesta kapselista saat 483 mg puhdasta kalsiumia. Tuotesivuiltamme löydät eri tuotteidemme sisällön.

Mitä tarkoittaa omega-3:n säännöllinen saanti ja tarvitsenko säännöllistä annosta?

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja on suositeltavaa käyttää vaihdellen. Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä omega-3-rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde.


Omega-3 (EPA ja DHA) edistää sydämen normaalia toimintaa. Positiivinen vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA- ja DHA-rasvahappoja.


Omega-3 (DHA) edistää aivojen ja näön normaalia toimintaa. Positiivinen vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA-rasvahappoja.


Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä rasvahappoja, joita elimistösi tarvitsee ylläpitääkseen tiettyjä toimintoja. Elimistö ei voi itse valmistaa omega-3-rasvahappoja (EPA ja DHA) suuria määriä ja sen vuoksi ne on saatava ruokavaliosta.


On tehty yli 10.000 tutkimusta, jotka vahvistavat, että omega-3 on hyväksi sydämelle, aivoille ja näölle.


Onko omega-3:n ja omega-6:n suhde tärkeää?

Omega-3:n ja omega-6:n saannin suhteella on merkitystä elimistösi rasvahappotasapainoon. Omega-3:n ja omega-6:n suhde tulisi olla 1:3. Tämän päivän ruokatavat valitettavasti kääntävät suhteen niin, että saamme omega-6:tta kaksikymmenkertaisesti suositeltuun nähden. Terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta, jossa on paljon omega-3-rasvahappoja, voi saada näiden kahden rasvahapon osalta paremman tasapainon.


Voiko raskaana olevat ja imettävät käyttää Vapaa Kierto tuotteita?

Raskaana olevien ja imettävien tulisi käyttää ravintolisiä varoen ja suosittelemme keskustelemaan oman lääkärin kanssa ennen ravintolisän käyttöä.


Onko omega-3 tuotteilla dokumentoitu vaikutus?

Kyllä. Omega-3-rasvahapot, EPA ja DHA, jotka ovat omega-3 tuotteidemme pääainesosat ja vaikuttavat aineet, ovat maailman eniten tutkittuja ja parhaiten dokumentoituja.


Omega-3 (EPA ja DHA) edistää sydämen normaalia toimintaa. Positiivinen vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA- ja DHA-rasvahappoja.


Omega-3 (DHA) edistää aivojen ja näön normaalia toimintaa. Positiivinen vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA-rasvahappoja.


Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä rasvahappoja, joita elimistösi tarvitsee ylläpitääkseen tiettyjä toimintoja. Elimistö ei voi itse valmistaa omega-3-rasvahappoja (EPA ja DHA) suuria määriä ja sen vuoksi ne on saatava ruokavaliosta.


On tehty yli 10.000 tutkimusta, jotka vahvistavat, että omega-3 on hyväksi sydämelle, aivoille ja näölle.


Mikä ero on kalaöljyllä ja krilliöljyllä?

Krilliöljyn ja kalaöljyn vaikuttavat aineet ovat samoja; omega-3-rasvahappoja. Merkittävä osuus krilliöljyn omega-3-rasvahapoista ovat sitoutuneet fosfolipidi muotoon, kun taas kalaöljyn omega-3 on triglyseridi muotoinen. Krilliöljyssä on luonnostaan astaksantiinia ja se antaa krilliöljylle sen punaisen värin.


Mikä ero on kalaöljyllä ja hyljeöljyllä?

Hyljeöljyn ja kalaöljyn vaikuttavat aineet ovat samoja; omega-3-rasvahappoja (EPA, DHA ja DPA)


Kun on kyse tiivistetyistä kalaöljytuotteista, kuten Vapaa Kierto tuotteet, on EPA- ja DHA-pitoisuudet korkeampia kuin tiivistämättömissä hyljeöljytuotteissa. Se tarkoittaa sitä, että sinun täytyy syödä useampia hyljeöljykapseleita saadaksesi saman määrän omega-3-rasvahappoja (EPA ja DHA).


Voiko lapset syödä Vapaa Kierto tuotteita?

Pienillä lapsilla voi olla kapselien nielemisvaikeuksia. Suosittelemmekin tämän vuoksi Vapaa Kierto Omega-3 ja Vapaa Kierto Plus kapseleita yli 6-vuotiaille. Meillä on oma tuote myös lapsille ja aikuisille, jotka eivät halua syödä kapseleita. Vapaa Kierto Junior on pureskeltava tabletti, jossa on raikas sitruunan maku. Vapaa Kierto Junioria suositellaan yli 3-vuotiaille lapsille.


Mistä öljy on peräisin ja mitä kalaa kapseleissa käytetään?

Öljy on peräisin Tyynen valtameren pelagisista kaloista, jotka pyydetään Perun ja Chilen rannikoilta (Etelä-Amerikka). Pelagiset kalat elävät lähellä merenpintaa ja syövät planktonia. Tyypillisiä pelagisia kaloja ovat perunsardelli, sardiini ja krilli.


Vapaa Kierto kapseleissa käytetty kalaöljy on peräisin anjoviksesta ja sardiineista, öljystä on saatavilla alkuperätodistus, joten öljy on jäljitettävissä kalastusvesille saakka. Öljy puhdistetaan ja jalostetaan Kanadassa – ohjeidemme mukaisesti, sieltä se kuljetetaan toimittajillemme, tuotantoon ja kapselointiin.


Mistä löydän tuotteiden sisältömerkinnät?

Täydelliset sisällöt löydät nettisivuiltamme. Klikkaa ”Tuotteet”, valitse tuote, tämän jälkeen klikkaa ”Lue lisää”.


Jos sinulla on kysymyksiä tuotteistamme, voit soittaa ilmaiseen asiakaspalveluumme, puhelinnumero 0800-122266 tai voit lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@vnp.fi.


Jos tarvitset neuvoja ruokavaliosta tai ravintolisistä niin henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan sinua!