Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia
Myydäänkö tuotteita useissa maissa?

Kyllä, Vesterålens Naturprodukter markkinoi ja myy tuotteitaan Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.


Laatu ja jäljitettävyys

Pfizer-konsernin osana Vesterålens Naturprodukter on Global Organization for EPA and DHA omega-3S (GOED) jäsen. GOED koostuu markkinoiden johtavista omega-3-rasvahappojen tuottajista ja toimittajista, ja se asettaa korkeat eettiset ohjeet jäsenilleen. Tämän johdosta voit olla täysin varma, että omega-3-tuotteemme ovat erittäin korkealaatuisia!

Lisäksi useat omega-3-tuotteemme ovat saaneet «Friend of the Sea»-sertifikaatin – se on johtava kansainvälinen sertifiointijärjestelmä, joka pohjautuu kestävään kalastukseen ja merialueiden käyttöön. Me Vesterålens Naturprodukterissa välitämme ympäristöstä, ja olemme ylpeitä siitä, että Vapaa Kierto-tuotesarja on läpäissyt Friend of the Sea-sertifikaatin vaatimukset!

Vesterålens Naturprodukterille laatu on avainasia, laatu käsittää raaka-aineiden ja tuotantoprosessien täydellisen jäljitettävyyden, sekä jokaisen tuotantoerän analyysit. Näin varmistetaan, että omega-3 tuotteemme täyttävät tiukat laatuvaatimukset.

Vesterålens Naturprodukter takaa, että kaikki markkinoille laskettavat tuotteet täyttävät niitä koskevat laatustandardit; GOED, Euroopan Farmakopean, sekä viranomaisten vaatimukset. Tämän voi todeta valmistajan analyysitodistuksista sekä kolmannen osapuolen (Eurofins) suorittamista analyyseistä.


Onko omega-3 tuotteilla dokumentoitu vaikutus?

Kyllä, omega-3-rasvahapot EPA ja DHA, jotka ovat tuotteemme pääainesosat sekä ominaiset aineet, ovat yhdet tutkituimmista ja dokumentoiduimmista ravintoaineista maailmassa.

Omega-3 on välttämättömiä rasvahappoja, joista keho hyötyy useissa prosesseissa. Keho ei voi itse valmistaa omega-3:a suurina määrinä ja tämän vuoksi sitä on saatava ruokavaliosta.

Yli 10 000 tutkimusta vahvistaa, että omega-3 on hyväksi sydämelle, aivoille ja näölle.

  • Omega-3 (EPA ja DHA) edistää sydämen normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA ja DHA-rasvahappoja.
  • Omega-3 (DHA) edistää näön ja aivojen normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA-rasvahappoja.


Miten erilaiset markkinoilla olevat omega-3 tuotteet eroavat toisistaan?

Markkinoilla on paljon tuotteita, joista valita, ja ymmärrämme että voi olla usein vaikea tietää mitä tuotteista tulee tarkastella. Ensimmäinen ja tärkein tarkasteltava asia on tutkia sisältääkö tuote riittävästi omega-3:a. Markkinoilla on tuotteita, joissa on liian vähän omega-3:a ja näin ollen ne eivät vaikuta sydämeen, aivoihin ja näköön dokumentoidulla tavalla. Terveyshyödyt toteutuvat, mikäli suositeltu päivittäisannos sisältää vähintään seuraavat määrät:


  • Omega-3 (EPA ja DHA) edistää sydämen normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA- ja DHA-rasvahappoja.
  • Omega-3 (DHA) edistää näön ja aivojen normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA-rasvahappoja.


Seuraavaksi tarkista sisältääkö tuote D-vitamiinia. Mielestämme D-vitamiini on niin tärkeää, että olemme lisänneet sitä kaikkiin omega-3-tuotteisiimme.

On olemassa myös tuotteita, jotka sisältävät myös muita vitamiineja ja kivennäisaineita. Meillä on useita omega-3 tuotteita, joilla voi täydentää eri vitamiinien ja kivennäisaineiden saantia. Katso lisää tuotesivuiltamme, ja saat apua juuri sinulle sopivan tuotteen löytämisessä.

Huomaa, että jotkin tuotteet voivat sisältää omega-6:a. Myös nämä rasvahapot ovat tärkeitä. Mutta vain harvoilla on puute omega-6:sta, koska saamme sitä ruokavaliostamme yleensä liikaa. Lue lisää omega-3 ja omega-6- rasvahappojen tasapainosta täältä. täältä.

Jos olet löytänyt tuotteet, jotka sisältävät riittävästi omega-3:a sekä mahdollisesti tarvitsemasi vitamiinit ja kivennäisaineet, voit vertailla eri tuotteiden päivittäisten annosten hintaa.
Jos olet epävarma, ota yhteys asiakaspalveluumme, autamme sinua.


Mitä tarkoittaa säännöllinen omega-3:n saanti ja tarvitsisinko ravintolisää?

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten (2014) mukaan kalaa on hyvä syödä 2-3 kertaa viikossa, eri kalalajeja on suositeltavaa käyttää vaihdellen. Kala on suositeltavaa ravintoa, ja sen käyttöä tulisi lisätä. Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä omega-3-rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde.

Jos et syö rasvaista kalaa, tai syöt sitä vain vähän, suosittelemme Vesterålens Naturprodukterissa päivittäistä kalaöljystä saatavaa omega-3 lisää.

Omega-3 on välttämättömiä rasvahappoja, joista keho hyötyy useissa prosesseissa. Keho ei voi itse valmistaa omega-3:a suurina määrinä ja tämän vuoksi sitä on saatava ruokavaliosta.


Onko omega-3:n ja omega-6:n suhde tärkeä?

Omega-3:n ja omega-6:n saannilla on merkitys kehosi rasvahappotasapainossa. Ihannetilanteessa suhteen pitäisi olla 1 osa omega-3:a ja 3 osaa omega-6:a.

Vallitettavasti modernissa länsimaalaisessa ruokavaliossa omega-6:n määrä suhteessa omega-3:n määrään on jopa 20 kertaa enemmän. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, joka sisältää paljon omega-3-rasvahappoja parantaa näiden kahden rasvahapon saannin tasapainoa.

Lue lisää tästä artikkelista.


Voiko raskaana olevat ja imettävät käyttää Vapaa Kierto-tuotteita?

Myös raskaana oleville ja imettäville suositellaan ruokavaliota, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Omega-3-rasvahappo DHA edistää sekä sikiöiden että imeväisten lasten näön ja aivojen normaalia kehittymistä.

Positiivinen terveysvaikutus saadaan kun aikuisille suositellun päivittäisen omega-3-rasvahappojen EPA ja DHA määrän (250 mg) lisäksi äiti nauttii päivittäin 200 mg DHA-rasvahappoja.

Raskaana olevien ja imettävien tulisi käyttää ravintolisiä harkiten, ja on suositeltavaa keskustella oman lääkärin kanssa ennen ravintolisän käyttöä.


Voiko lapset syödä Vapaa Kierto-tuotteita?

Yli 6-vuotiaille lapsille voimme suositella Vapaa Kierto Omega-3:a. Vapaa Kierto Plus voi olla hyvä vaihtoehto yli 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille, mikäli haluaa taata tasaisen kalsiumin saannin ja haluaa tuotteen, joka on luustolle hyväksi.

  • D-, K-vitamiini ja kalsium auttavat ylläpitämään luuston normaalin kunnon. D-vitamiini ja kalsium edistävät myös lihasten normaalia toimintaa.


Minkälainen omega-3?

On olemassa erilaisia omega-3-rasvahappoja:


  • meren lähteistä saatava omega-3 (EPA ja DHA): kaloista ja äyriäisistä
  • omega-3 (EPA ja DHA): levästä
  • kasviperäinen omega-3 (ALA): kasveista ja siemenistä


EPA ja DHA ovat pitkäketjuisia rasvahappoja, joissa on kaksoissidoksia. EPA:lla on 5 kaksoissidosta hiiliketjussaan, kun taas DHA:lla 6 kaksoissidosta hiiliketjussaan.

Kasviperäinen rasva (ALA) on myös pitkäketjuinen, mutta siinä on vähemmän kaksoissidoksia kuin EPA:ssa ja DHA:ssa. Voidakseen hyödyntää kasviperäistä omega-3:a tulee kehon muuntaa ALA EPA:ksi ja DHA:ksi. Tämä onnistuu vain osittain. Meren lähteistä saatavan omega-3:n katsotaan siis olevan parempi EPA- ja DHA-rasvahappojen lähde.


Mikä ero on omega-3 kapseleilla ja nestemuotoisella kalanmaksaöljyllä?

Kalanmaksaöljy uutetaan turskan maksasta, kun taas omega-3 kapselit uutetaan tavallisesti pelagisten kalojen lihasta, kuten perunsardelli, sardiini, krilli jne.

Pääasiallinen ero esimerkiksi Vapaa Kierto Omega-3:n ja kalanmaksaöljyn välillä on, että kalanmaksaöljyä tulee juoda paljon enemmän, koska se on tiivistämätön tuote, kun taas Vapaa Kierto Omega-3 on korkeatiivisteinen tuote. Lisäksi sinun tulisi tarkastella mitä vitamiineja tuotteeseen on lisätty, sekä kuinka paljon tuote sisältää niitä. Vapaa Kierto Omega-3 sisältää D- ja E-vitamiinia, kun taas kalanmaksaöljy sisältää A-, D- ja E-vitamiinia.


Mikä ero on kalaöljyllä ja krilliöljyllä?

Krilliöljyn ja kalaöljyn vaikuttavat aineet ovat samoja; omega-3-rasvahappoja.

Merkittävä osuus krilliöljyn omega-3-rasvahapoista on sitoutunut fosfolipidimuotoon, kun taas kalaöljyn omega-3 on triglyseridimuotoinen. Krilliöljy sisältää luonnostaan astaksantiinia, ja se antaa krilliöljylle punaisen värin.

Omega-3:n päivittäisen annoksen sisältöä on syytä tarkastella.


Mitä eroa on tiivistetyllä kalaöljyllä ja tiivistämättömillä hylje- ja kalaöljyillä?

Hyljeöljyn ja kalaöljyn ominaiset aineet ovat samoja: omega-3-rasvahappoja (EPA, DHA ja DPA).

Kun on kyse tiivistetyistä kalaöljyistä, kuten Vapaa Kierto-tuotteet, on EPA- ja DHA-pitoisuudet paljon korkeammat kuin tiivistämättömissä hylje- ja kalaöljytuotteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee ottaa useampia tiivistämättömiä hylje- tai kalaöljykapseleita suhteessa Vapaa Kierto-kapseleihin saadaksesi saman omega-3 (EPA ja DHA) määrän.

Tavallisessa Vapaa Kierto kalaöljyssä on noin 3,5-6 % DPA:ta. Hyljeöljyn DPA-määrä on sama.

Omega-3:n päivittäisannoksen sisältöä on syytä tarkastella. Hyljeöljyn hinta on yleisesti paljon korkeampi kuin kalasta saatavan omega-3 gramman hinta.


Mitä liivatetta kapseleissamme käytetään?

Omega-3 tuotteissamme käytetään vain naudasta peräisin olevaa liivatetta. Liivate on Halal- ja Kosher hyväksyttyä.


Mikä ero on etyyliestereillä ja triglyserideillä?

On olemassa kahdenlaisia kalaöljytiivisteitä: Etyyliestereitä ja tiivistettyjä triglyseridejä. Jotkut tuotteet sisältävät tiivistettyjä triglyseridejä, kun taas toiset sisältävät etyyliesterimuotoista omega-3:a. Sekä etyyliesterit että tiivistetyt triglyseridit on valmistettu kalaöljystä, ja ne tiivistetään samalla tavalla.

Tiivistetyt triglyseridit käyvät läpi hieman pidemmän tuotantoprosessin kuin etyyliesterit. Tällä ei ole mitään vaikutusta terveyteen.
Vapaa Kierto Omega-3 ja Vapaa Kierto Flex-tuotteiden kalaöljy on etyyliesterimuotoista, kun taas Vapaa Kierto Plus-tuotteessa on triglyseridimuotoista kalaöljyä.


Saan kalan makuisia röyhtäyksiä kapseleiden nauttimisen jälkeen

Jotkin voivat kokea kalan makuisia röyhtäyksiä omega-3 kapseleiden nauttimisen jälkeen. Suosittelemme nauttimaan kapselit ruokailun yhteydessä, tai illalla hieman ennen nukkumaan menemistä.

Vaihtoehtoisesti voit kokeilla Vapaa Kierto Flexiä tai Vapaa Kierto Plussaa, joissa kapselin sisältö on pastamuotoinen. Näistä tuotteista olemme saaneet hyvää palautetta henkilöiltä, jotka ovat aiemmin saaneet kalan makuisia röyhtäyksiä kapseleiden nauttimisen jälkeen.

Miksi Vapaa Kierto Plus on kalliimpi?

Vapaa Kierto Plus on premium tasoinen yhdistelmätuote, josta saat sekä omega-3:a että kalsiumia samassa kapselissa. Lisäksi Vapaa Kierto Plus sekä B6- että K-vitamiinia. Tämän vuoksi tuotteen hinta on korkeampi kuin muilla omega-3-tuotteillamme.

Tuotesivuiltamme löydät eri tuotteiden hinnat ja sisällöt.

Mistä kalaöljy on peräisin ja mitä kalaa siinä käytetään?

Vapaa Kierto tuotteissa käytettävä kalaöljy on peräisin perunsardelleista ja sardiineista. Ne kalastetaan Tyynenmeren kestävistä lähteistä Perun ja Chilen lähistöltä (Etelä-Amerikka).

Perunsardelli, sardiini, villakuore ja krilli ovat pelagisia lajeja. Pelagiset kalat elävät veden ylimmissä kerroksissa, ja ne syövät planktonia. Olemme valinneet nämä kalalajit siksi, että niissä on korkea omega-3-pitoisuus (EPA ja DHA) ja ne sisältävät vain vähän ympäristömyrkkyjä. Tämä on paras tiivistetyn omega-3:n lähde.

Ihmisravinnoksi tarkoitetun kalaöljyn tuotannolle asetetaan korkeat laatuvaatimukset. Kala jäähdytetään -1 asteeseen veneiden säiliöissä ja veneet palaavat kalastusreissulta 24 tunnin sisällä. Öljy puhdistetaan, raffinoidaan ja konsentroidaan Kanadassa asettamiemme määrittelyjen mukaisesti. Öljy kuljetetaan jalostusta ja valmistusta sekä kapselointia ja pakkausta varten emoyhtiön (Pfizer) tuotantolaitoksille.


Kuinka pitkä tuotteiden säilyvyys on?

Tuotteidemme etiketissä on «Parasta ennen annetun päiväyksen loppua -päiväys».

Pitkän säilyvyysajan lisäksi sinun on hyvä tietää, että teemme erilaisia testejä varmistaaksemme ilmoitettujen ravintoaineiden määrän.

Tällaisten laatuprosessien johdosta takaamme kaikkien tuotteidemme osalta, että annetut ravintoarvot säilyvät tuotteissa aina viimeiseen käyttöpäivään saakka.


Voiko kala-allergikot syödä omega-3 kapseleita?

Jos olet kalalle allerginen, tulee sinun keskustella ensin lääkärisi kanssa.


Voiko lapset syödä Idoform Maitohappobakteereita?

Kyllä, yli 3-vuotiaille lapsille voi antaa turvallisesti Idoform-maitohappobakteereita.

Voiko maitoallergikot syödä Idoform Maitohappobakteereita?

Jos sinulla on maitoallergia, tulee sinun keskustella lääkärisi kanssa ennen tuotteen käyttöä.


Voiko laktoosi-intolerantikot syödä Idoform Maitohappobakteereita?

Jos sinulla on laktoosi-intoleranssi, tulee sinun keskustella lääkärisi kanssa ennen tuotteen käyttöä.


Voiko lapset syödä Argusta?

Argus on aikuisille kehitetty tuote.


Voinko käyttää eri tuotteita yhdessä?

Useita tuotteitamme voi käyttää yhdessä. Omega-3 tuotteet eivät sisällä A-vitamiinia, joten voit nauttia niitä muiden A-vitamiinia sisältävien tuotteiden kanssa.

Useat tuotteistamme sisältävät kuitenkin D- ja E-vitamiinia. Jos haluat käyttää useita tuotteitamme yhdessä tai lisätä annostusta tulee sinun arvioida vitamiinien kokonaismäärää suhteessa päivittäiseen suositusannokseen.

Jos olet epävarma tuotteiden sisällöstä, tuotesivuiltamme löydät jokaisen tuotteen tuotesisällön. Autamme sinua mielellämme, tai keskustele lääkärisi kanssa mikäli epäröit eri tuoteyhdistelmien olevan sinulle sopivia.


Mistä löydän tuotteiden sisältömerkinnät?

Tuotesivuillamme käydessäsi löydät sieltä jokaisen tuotteen täydellisen tuoteselosteen.

Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit soittaa ilmaiseen asiakaspalvelunumeroomme 0800-1-22266, tai voit lähettää sähköpostia asiakaspalveluumme.

Jos tarvitset neuvoja tai opastusta ravintolisiimme liittyen ovat asiakaspalvelijamme aina valmiita auttamaan sinua!

Ref. PP-FRI-FIN-0093