blogg_omega3arsunt_1140x600.jpg

Kuinka saan kohotettua omega-3-tasoani?

Onko omega-3-tuloksesi alle ihanteellisen tason? Ei hätää, sillä sitä saat kohotettua pienillä ruokavaliomuutoksilla arjessasi.

Optimaalinen omega-3-indeksi on 8-12% välillä.  Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti, ja voivat muuttua ajan saatossa riippuen siitä, kuinka paljon omega-3-rasvahappoja saat ravinnosta. Jos tuloksesi on alle ihanteellisen tason, voit tehdä pieniä muutoksia arjessasi ja kohottaa tulostasi.

Kaikki kalat ja äyriäiset sekä kasviplanktonit, sisältävät omega-3-rasvahappoja. Rasvaiset kalalajit, kuten lohi, silli, anjovis, makrilli, turska ja kasviplanktonit, ovat erityisen hyviä pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen lähteitä. Voi melkein sanoa, että mitä rasvaisempi kala, sitä enemmän myös omega-3-rasvahappoja. Levistä ja kaloista saatavien omega-3-rasvahappojen on myös todettu olevan terveydelle hyödyllisiä, ja ne kuuluvat pitkäketjuisiin monityydyttymättömiin rasvahappoihin. Tärkeimmät omega-3-rasvahapot ovat dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA).

Kasviperäisiä omega-3-lähteitä ovat muiden muassa pellava- ja chian siemenet. Kasviperäiset omega-3-rasvahapot ovat lyhytkestoisia ja yleisin kasviperäinen omega-3-rasvahappo on alfalinoleenihappo (ALA). ALA-rasvahapon täytyy muuntautua kehossa edelleen pidempiketjuiseksi EPA:ksi ja siitä edelleen DHA:ksi, jotta elimistö voi käyttää sitä hyväkseen.

Lisäämällä ruokavalioosi hyviä rasvahappojen lähteitä, saat nostettua omega-3-tasosi jo muutamassa kuukaudessa, mutta se vaatii järjestelmällisyyttä, sillä keho kuluttaa omega-3:a joka päivä ja näin ollen sitä täytyy ravinnosta saada päivittäin.

Helppo tapa täydentää terveellistä ruokavaliota on myös käyttää korkealaatuista omega-3-valmistetta, jossa saat sekä EPA- että DHA-rasvahapot suoraan kapselista. Vesterålen’sin Omega-3 on korkeatiivisteistä ja se on käynyt läpi puhdistusprosessin, jossa poistetaan kalaan kertyneet raskasmetallit ja muut epäpuhtaudet.