Ihon ja hiusten ensiapu kesän jälkeen
Ihon ja hiusten ensiapu kesän jälkeen
Aurinko ja uinti ovat kesän ihanuuksia, mutta ne jättävät jälkensä ihoon ja hiuksiin. Annamme sinulle hyviä vinkkejä kuinka huolehdit kehostasi loman jälkeen.

Ihon ja hiusten ensiapu...

Ihon ja hiusten ensiapu kesän jälkeen


Aurinko ja uinti ovat kesän ihanuuksia, mutta ne jättävät jälkensä ihoon ja hiuksiin. Annamme sinulle hyviä vinkkejä kuinka huolehdit kehostasi loman jälkeen.


Ihon ja hiusten ensiapu kesän jälkeen

D-vitamiinin lähde

D-vitamiini on saanut lisänimen «aurinkovitamiini» - eikä syyttä. Päivittäinen auringonvalo nimittäin stimuloi kehon omaa D-vitamiinin tuotantoa. Kesän aikana keho saa runsaasti D-vitamiinia auringosta. «Aurinkovitamiini» edistää kalsiumin imeytymistä kehoon, ja se auttaa säilyttämään luuston ja hampaat terveinä ja vahvoina.

5-15 minuutin oleskelua kesällä auringonpaisteessa 2-3 kertaa viikossa kasvot ja käsivarret paljaina pidetään riittävänä kattamaan D-vitamiinin tarve pohjoisilla leveyspiireillä. Suojataksesi ihoa haitallisia UV-säteitä vastaan on lisäksi tärkeää levittää aurinkovoidetta huolellisesti iholle.

Jos vahinko kuitenkin on jo tapahtunut, tulisi sinun käyttää jotain viilentävää voidetta, esimerkiksi aloe veraa. Jos iho on palanut pahemmin eikä näistä ole apua, kysy neuvoa apteekista. Jos iho on palanut erittäin pahasti, tulee sinun käydä lääkärin tarkastettavana.


Rypyt ja kuiva iho

Auringolle altistuneessa ihossa rypyt ovat syvempiä, ja iho voi olla kuiva ja väsyneen näköinen. Lisäksi rasvainen aurinkovoide, hikoilu ja hieman epäterveellisempi ruokavalio kesän aikana voivat johtaa ihon epäpuhtauksiin. Tämän vuoksi iho tarvitsee hieman ylimääräistä hoivaa ja kosteutta laiskojen aurinkoisten päivien jälkeen.

Miksi et kokeilisi kotona tehtyä kasvonaamiota. Esimerkiksi hunajasta ja avokadosta tehty naamio kosteuttaa ihoa. Huuhtele vedellä ja pyyhi kurkkuviipaleilla.


C-vitamiini ja kollageeni

C-vitamiini on ihosi salainen ase, se auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä ja edistää kollageenin normaalia muodostumista, se on tärkeää iholle. Syö siis appelsiineja ja muita hyviä C-vitamiinin lähteitä kuten kiiviä, punaista paprikaa ja mansikoita!


Kuivat huulet

Myös huulet altistuvat auringolle kesän aikana, ja monilla huulet voivat kuivua ja halkeilla. Silloin on tärkeää löytää tehokas huulirasva.

VNP suosittelee ChapStick’iä, se on huulirasva, joka sisältää E-vitamiinia ja kamferia, saat sillä silkinpehmeät huulet. ChapStickin koostumus on ainutlaatuinen, se rauhoittaa ja hoitaa huulia samalla niitä kosteuttaen. Lisäksi ChapStick Originalissa ja Mansikassa on aurinkosuoja 10 (SPF), se suojaa huuliasi auringolta.


Kuluneet hiukset

Myös hiukset voivat kuivua ja kulua auringon ja uimisen vaikutuksesta. Merivesi ja uima-altaan vesi voivat viedä hiuksista kiillon ja värin. Jos hiukset ovat haaroittuneet, tulisi sinun leikata hiuksesi. Lisäksi olisi hyvä ottaa suojaava hoitoainekäsittely.

Biotiini, niasiini ja B2-vitamiini ovat tärkeitä iholle, koska ne auttavat ylläpitämään ihon normaalina, ja biotiini auttaa lisäksi pitämään hiusten kunnon normaalina.


Sinkki ja seleeni kynsille ja hiuksille

Huolehdi myös, että saat riittävästi sinkkiä, seleeniä ja kuparia. Sinkki ja seleeni auttavat ylläpitämään hiukset normaalikuntoisina, kun taas kupari puolestaan edistää hiusten normaalia pigmentin muodostumista.

A-vitamiini edistää ihon normaalia toimintaa. Kynsille erityisesti sinkin ja seleenin riittävä saanti on tärkeää ja siitä tulee huolehtia, koska nämä ravintoaineet auttavat ylläpitämään kynnet normaalikuntoisina.

Imedeen Hair and Nails on kehitetty sinulle, joka haluat huolehtia erityisesti hiuksistasi ja kynsistäsi. Ruokavalio, elämäntavat ja ulkoiset tekijät voivat vaikuttaa siihen miltä hiukset ja kynnet näyttävät.

Imedeen Hair and Nails vaikuttaa sisältä päin – se ravitsee kauniita hiuksia ja kauniita kynsiä!

Biotiini auttaa säilyttämään hiusten normaalin kunnon. Sinkki auttaa suojaamaan kehon soluja oksidatiiviselta stressiltä, on mukana solujen jakautumisprosessissa ja auttaa säilyttämään ihon ja kynnet normaalikuntoisina.Ref. PP-PWP-FIN-0014