Lohivartaita ja kreikkalaista salaattia
Lohivartaita ja kreikkalaista salaattia
Lohivartaat ovat helppoja valmistaa, ja ne ovat suosittuja. Voit paistaa lohivartaat myös paistinpannussa.

Lohivartaita ja...

Lohivartaita ja kreikkalaista salaattia


Lohivartaat ovat helppoja valmistaa, ja ne ovat suosittuja. Voit paistaa lohivartaat myös paistinpannussa.


Lohivartaita ja kreikkalaista salaattia

Foto: Eline Rønneberg. © Norwegian Seafood Council


4 annosta
Valmistusaineet

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
4 pitaleipää
1 rkl hienonnettua fenkolia
1 rkl neilikkaa
1 rkl chilijauhetta


Tsatsiki
2 dl ruokajogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria


Kreikkalainen salaatti
2 tomaattia
Puolikas kurkku
3 salottisipulia
100 g oliiveja
200 g fetajuustoa
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganoa


Lisäksi
4 grillivarrasta
1 kurkku
1 tl suolaa


Valmistusohje

  • Lämmitä grilli.
  • Leikkaa lohifile suuriksi paloiksi ja laita neljä palaa jokaiseen grillivartaaseen.
  • Sekoita fenkoli, neilikka, chilijauhe ja suola hyvin, pyöritä lohivartaat mausteseoksessa.
  • Paista lohivartaita 2 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Lämmitä pitaleivät grillissä juuri ennen tarjoamista.


Greikkalainen salaatti

  • Leikkaa tomaatti, kurkku ja fetajuusto paloiksi ja viipaloi salottisipuli.
  • Sekoita joukkoon oliivit ja hienonnettu oregano, kaada oliiviöljy salaatin päälle.


Tsatsiki

  • Kuori kurkku, leikkaa se pitkittäin paloiksi, poista siemenet lusikalla, raasta kurkku.
  • Ripottele kurkun päälle vähän suolaa ja anna seistä viidentoista minuutin ajan ennen nesteen poistamista.
  • Hienonna valkosipuli, sekoita tsatsikin muiden ainesten kanssa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.


Tarjoa lohivartaat pitaleivän, kreikkalainen salaatti ja tsatsikin kanssa.
Vinkki: Jos käytät puisia grillivartaita, anna niiden liuota vedessa noin 30 minuutin ajan ennen niiden käyttämistä.