Marinoitua lohta ja tortilloita
Marinoitua lohta ja tortilloita
Jännittävillä mausteilla marinoitu lohi, joka tarjoillaan tortillassa tomaatin ja salaatin kera, on täydellinen viikonlopun herkku. Tästä tulee nopeasti suosikki.

Marinoitua lohta ja...

Marinoitua lohta ja tortilloita


Jännittävillä mausteilla marinoitu lohi, joka tarjoillaan tortillassa tomaatin ja salaatin kera, on täydellinen viikonlopun herkku. Tästä tulee nopeasti suosikki.


Marinoitua lohta ja tortilloita

Foto: John Montana. © Norwegian Seafood Council


4 annosta
Valmistusaineet

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
Puolikas jäävuorisalaatti
2 tomaattia
Suolaa


Marinadi
1 tl kuminaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1/3 tl cayennepippuria
½ tl oreganoa
2 tl limen mehua


Lisäksi
1 dl smetanaa
2 rkl limen mehua
8 tortillaa
Guacamolea
Papuja


Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 200 °C.
  • Leikkaa lohi noin 3 cm paloiksi.
  • Revi salaatti pienemmiksi suikaleiksi, leikkaa tomaatti pieniksi paloiksi.


Marinadi

  • Sekoita keskenään kumina, puristettu valkosipuli, oliiviöljy, paprikajauhe, cayennepippuri ja oregano sekä limen mehu.
  • Laita lohipalat uunivuokaan ja kaada marinadi palojen päälle.
  • Laita vuoka jääkaappiin, anna lohen marinoitua vähintään 20 minuuttia.
  • Ripottele päälle hieman suolaa ja peitä vuoka foliolla. Paista uunissa noin 12 minuuttia.


Lisäksi

  • Sekoita smetana ja limen mehu.


Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita tortillan väliin lohta, salaattia ja tomaattia, tarjoa smetanan, guacamolen ja ruskeiden papujen kanssa.