Paistettua-lohta-ja-parmesania
Paistettua lohta ja parmesaania
Lohta voi valmistaa monella eri tavalla. Tämä lohiruoka ratatouillen ja parmesanvaahdon kanssa on maukas yhdistelmä, joka sopii hyvin ruokavieraillesi.

Paistettua lohta ja...

Paistettua lohta ja parmesaania

 

Lohta voi valmistaa monella eri tavalla. Tämä lohiruoka ratatouillen ja parmesanvaahdon kanssa on maukas yhdistelmä, joka sopii hyvin ruokavieraillesi.


Paistettua-lohta-ja-parmesania

Foto: Alf Børjesson. © Norwegian Seafood Council


4 annosta
Valmistusaineet

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
4 tl tapenadea
Suolaa ja pippuria
Öljyä

 

Ratatouille
3 salottisipulia
¼ kiinalaista valkosipulia (yksikyntinen)
1 porkkana
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 sipuli
400 g säilöttyjä tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
3 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

 

Parmesanvaahto
3 dl kermaa
125 g parmesanjuustoa
Suolaa ja pippuria

 

Valmistusohje

  • Leikkaa lohifile tarjoilupaloiksi, ripottele päälle kevyesti suolaa, paista kullanvärisiksi öljyssä, noin 2 minuuttia puoleltaan.
 

Ratatouille

  • Hienonna salotti- ja valkosipuli, leikkaa muut kasvikset pieniksi paloiksi.
  • Kuullota salotti- ja valkosipuli, säilötyt tomaatit ja tomaattipyre oliiviöljyssä noin 2-3 minuutin ajan.
  • Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen poreilla hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
  • Sekoita joukkoon kasvikset ja anna kiehahtaa noin 10 minuutin ajan.
 

Parmesanvaahto

  • Keitä kerma kokoon siten, että noin puolet on jäljellä.
  • Sekoita joukkoon parmesanraaste, anna sen sulaa kerman joukkoon.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
 

Tarjoa lohi ratatouillen, parmesanvaahdon ja tapenaden kanssa.