Roosan värinen sillisalaatti
Roosan värinen sillisalaatti
Sillisalaatti on vanha klassikko, joka tarjotaan usein ruisleivän kanssa. Sillisalaatista on monia eri variantteja, mutta tässä ohjeessa on lisättynä omenaa, punajuurta ja perunaa.

Roosan värinen sillisalaatti

Roosan värinen sillisalaatti


Sillisalaatti on vanha klassikko, joka tarjotaan usein ruisleivän kanssa. Sillisalaatista on monia eri variantteja, mutta tässä ohjeessa on lisättynä omenaa, punajuurta ja perunaa.


Roosan värinen sillisalaatti

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 annosta
Valmistusaineet

5 maustesillifilettä
1 peruna
Puolikas omena
3 punajuurisiivua hienonnettuna
Puolikas sipuli
100 g kevytmajoneesia
1 dl kermaviiliä
Omenaviinietikkaa
Sokeria


Lisäksi
Ruisleipää


Valmistusohje

  • Maista sillifileitä, ja liota niitä vedessä tai maidossa, mikäli ne ovat liian suolaisia.
  • Kuori perunat ja keitä ne.
  • Kuivaa sillifileet, ja leikkaa ne kuutioiksi.
  • Leikkaa peruna, omena ja punajuuri pieniksi paloiksi, hienonna sipuli.
  • Sekoita kevytmajoneesi ja kermaviili, mausta etikalla ja sokerilla makusi mukaan.
  • Lisää muut ainekset kastikkeen joukkoon.


Sillisalaatti on valmis tarjottavaksi, ja se säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.