Sei-porkkanakeitto
Sei-porkkanakeitto
Tässä sinulle jännittävän sei-porkkanakeiton resepti, mausteena inkivääriä. Keitto on maukas ja helppo valmistaa, keitto lämmittää sekä lounaalla että illallisella.

Sei-porkkanakeitto

Sei-porkkanakeitto


Tässä sinulle jännittävän sei-porkkanakeiton resepti, mausteena inkivääriä. Keitto on maukas ja helppo valmistaa, keitto lämmittää sekä lounaalla että illallisella.


Sei-porkkanakeitto

Foto: Eva Brænd. © Norwegian Seafood Council


4 annosta
Valmistusaineet

400 g pakasteseitä
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 porkkanaa
3 cm tuoretta inkivääriä
1 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1/3 tl suolaa
Tuoretta persiljaa
Tarjoa lisäksi
Rieskaa
Persiljaa


Valmistusohje

  • Sulata sei pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sulata kalaliemikuutiot kevyesti kiehuvassa vedessä.
  • Leikkaa kala paloiksi, laita palat veteen ja anna niiden kiehua kunnes ovat kypsiä, noin 5 minuutin ajan.
  • Ota kalapalat pois kalaliemestä ja siivilöi liemi.
  • Kuori porkkana ja leikkaa siivuiksi, raasta inkivääri.
  • Keitä porkkanasiivut kypsiksi kalaliemessä yhdessä inkiväärin kanssa.
  • Soseuta porkkanat ja keitä liemi kasaan.
  • Sekoita vehnäjauhot juoksevaan margariiniin ja sekoita seos liemeen.
  • Anna keiton poreilla kevyesti noin viiden minuutin ajan.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita kalapalat keittoon ja anna niiden lämmetä.


Tarjoa keitto persiljan ja rieskan kera.


Vinkki: Voit korvata kalan esimerkiksi kalapullilla. Saat keitosta gluteenittoman käyttämällä vehnäjauhojen sijasta maissijauhoa.