Uunisei sitruuna-omenakastikkeessa
Uunisei sitruuna-omenakastikkeessa
Uunissa valmistettu sei on helppo tehdä, ja sitä voi varioida tuhannella eri tavalla. Tässä ohjeessa sei on valmistettu raikkaan kastikkeen kera ja tarjotaan keitettyjen vihannesten ja rieskasten kanssa.

Uunisei sitruuna-omenakastikke

Uunisei sitruuna-omenakastikkeessa


Uunissa valmistettu sei on helppo tehdä, ja sitä voi varioida tuhannella eri tavalla. Tässä ohjeessa sei on valmistettu raikkaan kastikkeen kera ja tarjotaan keitettyjen vihannesten ja rieskasten kanssa.


Uunisei sitruuna-omenakastikkeessa

4 annosta
Valmistusaineet

600 g pakasteseitiä
1 tl suolaa
½ tl pippuria
1 sitruuna
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 kevätsipuli
3 dl omenamehua
1 tl vaaleaa maissijauhoa


Lisäksi
Rieskasia
Vihanneksia


Valmistusohje

  • Lämmintä uuni 180 asteeseen
  • Leikkaa sei tarjoilupaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  • Laita kalapalat voideltuun uunivuokaan yhdessä valkosipulinkynsien kanssa.
  • Valuta kalapalojen päälle oliiviöljyä sekä ripottele päälle sitruunankuoriraaste.
  • Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Kiehauta sitruunamehu, kevätsipuli ja omenamehu.
  • Sekoita joukkoon maissijauho, kiehauta nopeasti, ja kaada kastike kalan päälle.
  • Paista uunissa, kunnes kala on kypsä, noin 15 minuuttia.


Tarjoa kala keitettyjen vihannesten ja rieskasten kanssa.