Vinkkejä matkalle ja kesäloman muistilista
Vinkkejä matkalle ja kesäloman muistilista
Minne kesälomamatkasi vie tänä vuonna? Meillä on sinulle hyviä neuvoja ja vinkkejä mitä matka-apteekkisi tulisi sisältää – aiotpa aurinkolomalle, venereissulle, kaupunkilomalle tai johonkin eksoottiseen matkakohteeseen!

Vinkkejä matkalle ja kesäloman

Vinkkejä matkalle ja kesäloman muistilista


Minne kesälomamatkasi vie tänä vuonna? Meillä on sinulle hyviä neuvoja ja vinkkejä mitä matka-apteekkisi tulisi sisältää – aiotpa aurinkolomalle, venereissulle, kaupunkilomalle tai johonkin eksoottiseen matkakohteeseen!


Vinkkejä matkalle ja kesäloman muistilista

Aurinkoloma

Oletko yksi heistä, jotka odottavat rauhallisia päiviä auringossa, rannalla, rauhallisten aaltojen äärellä? Tässä sinulle muutamia vinkkejä, jotka tekevät aurinkolomastasi vielä paremman!


1. Aurinkosuojakerroin on erittäin tärkeä sekä pienille että suurille aurinkoloman aikana! Auringon säteily on etelässä voimakkaampaa kuin täällä pohjoisessa, joten on tärkeää käyttää aurinkosuojavoidetta, jonka aurinkosuojakerroin on korkea. Tärkeää on myöskin aurinkovoiteen säännöllinen lisääminen iholle. Lisäksi voi olla tarpeen ottaa mukaan aurinkopuikko niille alueille, jotka altistuvat eniten auringolle, eli huulille, nenälle ja korvanlehdille. Muista myös hyvä after sun voide tai kosteusvoide.


2. Valmista iho aurinkoon! IMEDEEN® Tan Optimizer-tuotetta käytetään yhdessä aurinkovoiteen kanssa, se antaa ihollesi lisäsuojaa sisältä päin, kun oleskelet auringossa. IMEDEEN® Tan Optimizer sisältää beetakaroteenia, lykopeenia ja luteiinia, lisäksi C- ja E-vitamiinia, se auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä. Kaunis kesäiho alkaa sisältä päin!


3. Maitohappobakteeerit. Vatsaongelmat ja huono ruokahalu voivat pilata loman. Syynä on usein se, että emme siedä vierasta ruokaa. Kun saamme ruoasta maitohappobakteereita, edistämme ruoansulatuselimistön tasapainoista bakteerikantaa. Ravinnon lisänä nautittava Idoform Matka voi olla hyvä sisällyttää matka-apteekkiisi! Sen lisäksi, että tarkkailet mitä syöt, voit ottaa mukaasi käsidesiä ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta.


Kaupunkiloma

Suurkaupungeissa, kuten New York, Pariisi tai Tokio, voi usein olla vaikeaa löytää apteekki. Väärinkäsitykset ja kieliongelmat voivat myös olla mahdollisia – tämän vuoksi voi olla hyvä ottaa mukaan pieni matka-apteekki myös suurkaupungin lomalle.


1. Vältä hiertymiä! Kaupunkiloma sisältää usein paljon kävelyä ja sen vuoksi voi olla hyvä pitää laastareita matkalla mukana, niillä voi estää hiertymiä. Hiertymiä voi ehkäistä myös vähentämällä kitkaa kengän ja ihon välillä käyttämällä siihen tarkoitettuja sukkia tai laastareita.


2. Melu ja stressi. Paljon liikennettä ja ihmisiä liikenteessä - näin usein on suosituissa matkailunähtävyyksissä! Juo paljon vettä, että säästyt päänsäryltä! Jos matkustat suurkaupunkiin, muista että siellä myös yöelämä on kiivasta. Ota siis mukaasi korvatulpat, näin varmistat yöunesi, jos asut keskustassa.


3. Aurinkosuoja. Ihon suojaaminen aurinkovoiteella on tärkeää myös suurkaupungissa. Aurinko ottaa myös, kun liikut kauppojen välillä tai istut näköalabussissa.


Loma leirintäalueella, tuntureilla tai veneillen

Loma leirintäalueella, tuntureilla tai loma veneillen on yleensä hyvin aktiivinen loma. Voi siis olla hyvä ottaa mukaan matka-apteekki, joka sisältää välineitä tilapäisen vamman tai sairauden kohdatessa.


1. Ensiapupakkaus. Oletpa tuntureilla tai merellä, lähimpään apteekkiin voi olla pitkä matka. Tämän vuoksi sinulla on hyvä olla ensiapupakkaus saatavilla tunturimökissä tai veneessä. Näin sinulla on ensiaputarvikkeita saatavilla, mikäli joku sairastuu tai loukkaa itsensä.


2. Vältä hiertymiä. Loma leirintäalueella tai tunturivaellukset sisältävät paljon kävelyä ja hiertymälaastarit voivat olla tarpeen. Hiertymiä voi ehkäistä myös vähentämällä kitkaa kengän ja ihon välillä käyttämällä siihen tarkoitettuja sukkia tai laastaria.


3. Matkapahoinvointi. Sää voi muuttua nopeasti merellä ja idyllisen aurinkoinen päivä voi yhtäkkiä vaihtua sairastupaan. Jotkut voivat tulla merisairaiksi ja tämän vuoksi veneessä on hyvä olla matkapahoinvointilääkkeitä.


4. Hyttyset, punkit ja käärmeet. Hyttyset voivat olla tuskallisia kumppaneita, pidä mukanasi hyttysainetta ja lääkettä, joka auttaa kutinaan. Jos liikut alueilla, joissa on paljon punkkeja, voit käyttää hyttysainetta, joka voi ehkäistä jopa punkinpuremia. Kunnolliset kengät ovat tärkeät kun liikut metsässä, näin vähennät käärmeenpureman mahdollisuutta. Jos kuitenkin käärme sattuu puraisemaan, on tärkeää pysyä rauhallisena ja niin pian kuin mahdollista, tulisi olla yhteydessä Myrkytystietokeskukseen tai lääkäriin.


Eksoottiset mahtkakohteet

Eksoottisiin matkakohteisiin matkustaminen yleistyy yhä enemmän. Jotta matkasi onnistuu juuri sellaisena kuin unelmissasi, on huolellinen suunnittelu tärkeää.


1. Rokotukset ja malarialääke. Rokotusten tarve riippuu matkakohteesta, kuinka kauan aiot olla matkakohteessa, missä asut, sekä mikä yleinen terveydentilasi on. Rokotukset tulee pääsääntöisesti ottaa muutama viikko ennen matkaa, ole siis liikkeellä riittävän ajoissa! Malariaa esiintyy tietyissä maailman osissa, malariaa ehkäisevän lääkkeen voi saada reseptillä.


2. Aurinkosuoja. Kun oleskelet eteläisillä leveyspiireillä, auringon säteily on voimakkaampaa kuin kotona ja tämän vuoksi sinun tulee suojata itsesi auringolta. Sopivalla aurinkosuojakertoimella varustetun aurinkosuojavoiteen lisäksi voi olla hyvä ottaa mukaan aurinkopuikko niille alueille, jotka altistuvat eniten auringolle, kuten huulet, nenä ja korvanlehdet. Muista myös hyvä after sun voide tai kosteusvoide.


3. Valmista iho aurinkoon!IMEDEEN® Tan Optimizer-tuotetta käytetään yhdessä aurinkovoiteen kanssa, se antaa ihollesi lisäsuojaa sisältä päin, kun oleskelet auringossa. IMEDEEN® Tan Optimizer sisältää beetakaroteenia, lykopeenia ja luteiinia, lisäksi C- ja E-vitamiinia, se auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä. Kaunis kesäiho alkaa sisältä päin!


4. Maitohappobakteerit. Vatsaongelmat ja huono ruokahalu voivat pilata loman. Syynä usein on se, että emme siedä vierasta ruokaa. Kun saamme ruoasta maitohappobakteereita, edistämme ruoansulatuselimistön tasapainoista bakteerikantaa. Ravinnon lisänä nautittava Idoform Matka voi olla hyvä sisällyttää matka-apteekkiisi! Sen lisäksi, että tarkkailet mitä syöt, voit ottaa mukaasi käsidesiä ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta.


Yleistä

1. Matkalle. Matkakohteeseen päästäksesi sinulla on kenties edessäsi pitkä lento, laiva- tai automatka. Tämän vuoksi voi olla hyvä ottaa mukaan matkapahoinvointilääke, erityisesti jos matkustat lasten kanssa. Korvatulpat voivat helpottaa nukkumista. Lisäksi voi olla aiheellista ottaa tukisukat, jos sinulla on ongelmia jalkojen kanssa pitkillä lennoilla.


2. Hyvä valmistautua. Matkalla on aina hyvä olla mukana kipua lievittävää ja kuumetta laskevaa lääkettä. Myöskin haavanpuhdistusainetta ja laastareita, koskaan ei voi tietää milloin haaveri tapahtuu!


3. Käytätkö reseptilääkkeitä? Schengen-alueen maihin matkustettaessa tarvitaan Schengen-todistus, jos mukanasi on huumaavia lääkkeitä. Todistuksen voit saada apteekista ja se on voimassa 30 päivää. Lääke tulee säilyttää alkuperäispakkauksessaan yhdessä apteekista saatavan todistuksen kanssa.Lähteet: Vitusapotek, 1177.se