Appelsiinilammasta ja herneitä
Appelsiinilammasta ja herneitä
Appelsiinilammas herneiden kera sopii erinomaisesti pääsiäisen juhlapöytään. Muista tarjota lammasaterian päätteeksi herkullista jälkiruokaa!

Appelsiinilammasta ja herneitä

Appelsiinilammasta ja herneitä


Appelsiinilammas herneiden kera sopii erinomaisesti pääsiäisen juhlapöytään. Muista tarjota lammasaterian päätteeksi herkullista jälkiruokaa!


Appelsiinilammasta ja herneitä

4 annosta

Valmistusaineet

1⅕ kg luutonta lampaanlihaa

Voita

4 rkl lihaliemifondia

4 dl vettä

1½ rkl hunajaa

1 rkl jauhettua kuminaa

½ rkl jauhettua korianteria

1½ tl cayennepippuria

1 tl suolaa


Mustapippuria

1½ rkl maissitärkkelystä

1 kevätsipuli

1 suuri appelsiini

300 g sokeriherneenpalkoja


Valmistusohje

  • Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Paista ne voissa ja kaada ne sitten pataan. Kaada mukaan fondi, vesi, hunaja ja mausteet. Hauduta 20-30 minuuttia. Kokeile lihan kypsyys.
  • Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vähän vettä, lisää seos pataan ja anna kiehahtaa.
  • Viipaloi kevätsipulit. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Kuori sitten appelsiini. Poista sitten kaikista appelsiinilohkoista kaikki valkoiset osat ja kalvot.
  • Lisää kevätsipulit ja herneenpalot pataan ja kypsennä 1 minuutti.
  • Lisää appelsiininkuori, appelsiinilohkot ja neilikka ja anna padan hautua vielä noin minuutin ajan.
  • Tarjoile créme fraîchen ja couscousin kera. Koristele tuoreella korianterilla.