Fajitas katkarapujen ja mangosalsan kera
Fajitas katkarapujen ja mangosalsan kera
Valmista maukas fajitas katkarapujen, mangosalsan ja kermakastikkeen kera. Tämä ohje kenties korvaa perjantain tacot?

Fajitas katkarapujen ja mangos

Fajitas katkarapujen ja mangosalsan kera


Valmista maukas fajitas katkarapujen, mangosalsan ja kermakastikkeen kera. Tämä ohje kenties korvaa perjantain tacot?


Fajitas katkarapujen ja mangosalsan kera

4 annosta

Valmistusaineet

400 g kuorettomia katkarapuja

Puolikas punainen chili

2 valkosipulinkynttä

4 kevätsipulia

2 keltaista paprikaa

2 rkl öljyä

1 lime

4 rkl tuoretta korianteria

Suolaa ja pippuria


Mangosalsa

1 mango

1 kevätsipuli

1 lime

1 rkl tuoretta minttua

Hyppysellinen suolaa


Kermakastike

1 rkl punaista chiliä

1 valkosipulinkynsi

Puolikas lime

1,5 dl kevytkermaa


Lisäksi

8 tortillaa


Valmistusohje

  • Poista chilistä siemenet, hienonna chili sekä valko- ja kevätsipuli.
  • Leikkaa paprika suikaleiksi.
  • Kuullota vihanneksia pannulla öljyssä parin minuutin ajan, niin että ne lämpenevät. Jätä vihanneksiin purutuntuma, älä siis paista liikaa.
  • Lisää katkaravut, limen mehu, hienonnettu korianteri, suola ja pippuri. Anna maustua.

Mangosalsa

  • Leikkaa mango pieniksi paloiksi ja kevätsipuli ohuiksi siivuiksi.
  • Purista limen mehu.
  • Hienonna minttu.
  • Sekoita ainekset mangosalsaan, laita seos tunnin ajaksi jääkaappiin maustumaan.

Kermakastike

  • Hienonna chili ja valkosipuli, raasta limen kuori.
  • Sekoita ainekset kevytkermaan, laita kastike tunnin ajaksi jääkaappiin maustumaan.

Tarjoa katkaravut, mangosalsa ja kermakastike lämpimien tortillojen kanssa.