Grillatut ravut
Grillatut ravut
Grillatut ravut on kesäinen ruoka, jonka voit valmistaa tuoreista tai pakastetuista ravuista. Tässä sinulle ohje, jonka valmistat nopeasti.

Grillatut ravut

Grillatut ravut


Grillatut ravut on kesäinen ruoka, jonka voit valmistaa tuoreista tai pakastetuista ravuista. Tässä sinulle ohje, jonka valmistat nopeasti.


Grillatut ravut

VALMISTUSAINEET:

16 valmiiksi keitettyä rapua(löytyy kaupan pakastealtaasta), tai tuoreita rapuja, jotka keitetään itse.


Marinadi:

1 dl sipulinvarsia silputtuna

1 dl basilikan lehtiä

½ dl oliiviöljyä

1 rkl sherryviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi

1 tl suolaa


VALMISTUSOHJE:

  • Jos käytät pakasterapuja, sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan, noin 2 vrk ennen grillaamista.
  • Kuivaa ravut ja aseta ne yksi kerrallaan leikkuulaudalle. Paina tukeva, terävän veitsen kärki ravun pään keskiosasta läpi. Paina koko terän matkalta rapu keskeltä halki. Poista tumma suoli.
  • Tee marinadi. Silppua sipulinvarret ja basilika. Sekoita aineet tahnaksi ja levitä se ravunpuolikkaiden lihapuolelle. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
  • Pyyhi ravuista ensin marinadi pois. Grillaa rapuja lihapinta alaspäin 5 minuuttia. Käännä ravut, sivele lihan päälle hieman marinadia ja grillaa panssaripuolelta 2-3 minuuttia. Tarjoa heti.

Lisäksi: Leipää