Inkivääri-appelsiinisilli
Inkivääri-appelsiinisilli
Silli on juhlapöytien klassikko. Tämän ohjeen appelsiinillä ja inkiväärillä maustettu silli on raikkaan makuinen.

Inkivääri-appelsiinisilli

IInkivääri-appelsiinisilli


Silli on juhlapöytien klassikko. Tämän ohjeen appelsiinillä ja inkiväärillä maustettu silli on raikkaan makuinen.


Inkivääri-appelsiinisilli


4 annosta
Valmistusaineet

6 maustesilli viipaletta
1 appelsiini
25 g tuoretta inkivääriä
Puolikas sipuli

Etikkaliemi
1 dl 7% etikkaa
2 dl sokeria
2 laakerinlehteä
3 dl vettä
5 kokonaista mustapippuria


Valmistusohje

  • Maista sillifileitä, mikäli fileet ovat liian suolaisia, anna niiden liota vedessä tai maidossa parin tunnin ajan.
  • Leikkaa sillifileet paloiksi.
  • Raasta appelsiininkuori ohuiksi nauhoiksi.
  • Kiehauta appelsiininkuoret nopeasti suolattomassa vedessä.
  • Raasta inkivääri ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.



Etikkaliemi

  • Sekoita etikka, sokeri ja vesi.
  • Keitä liemi kokoon, jäähdytä liemi.
  • Lisää appelsiininkuori ja raastettu inkivääri.
  • Laita sillipalat, sipulit, laakerinlehdet ja mustapippurit kerroksittain lasipurkkiin. Kaada päälle etikkaliemi.
  • Anna sillien maustua vuorokausi jääkaapissa ennen tarjoilua.


Silli säilyy hyvänä jääkaapissa noin 2 viikkoa.