Italialainen kalakeitto
Italialainen kalakeitto
Kalakeitto on hyvä vaihtoehto päivälliseksi. Tämä italialainen kalakeitto on helppo valmistaa ja sopii sekä arkipäivään että ystävien vierailuhetkeen.

Italialainen kalakeitto

Italialainen kalakeitto


Kalakeitto on hyvä vaihtoehto päivälliseksi. Tämä italialainen kalakeitto on helppo valmistaa ja sopii sekä arkipäivään että ystävien vierailuhetkeen.


Italialainen kalakeitto

4 annosta

Valmistusaineet

800 g kalafilettä

4 tomaattia

1 vihreä paprika

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1,5 l vettä

1 porkkana

suolaa

cayennepippuria

tuoretta persiljaa


Lisäksi

Focacciaa


Valmistusohje

  • Leikkaa kala kuutioiksi.
  • Leikkaa tomaattien päähän ristiviilto, upota tomaatit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi, tämän jälkeen laita tomaatit jääkylmään veteen. Vedä tomaateista kuori irti, poista siemenet ja leikkaa tomaatit suikaleiksi.
  • Leikkaa paprika suikaleiksi, hienonna sipuli sekä valkosipuli.
  • Kuullota tomaatteja, paprikaa, sipulia ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä 2-3 minuuttia.
  • Lisää vesi, kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 20 minuuttia.
  • Suikaloi porkkana ja lisää keittoon kalakuutioiden kanssa.
  • Anna keiton poreilla hiljalleen, kunnes kalapalat ovat kypsyneet, noin 3-5 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja cayennepippurilla.
  • Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja tarjoa keiton lisäkkeenä focacciaa.