Kalapata - lohta ja vihanneksia
Kalapata - lohta ja vihanneksia
Tämä kalapata on sekä maukas että helppo valmistaa. Ruoka maistuu koko perheelle, ja lisäkkeeksi tarvitset vain leipää.

Kalapata - lohta ja vihanneksi

Kalapata - lohta ja vihanneksia


Tämä kalapata on sekä maukas että helppo valmistaa. Ruoka maistuu koko perheelle, ja lisäkkeeksi tarvitset vain leipää.


Kalapata - lohta ja vihanneksia

4 annosta

Valmistusaineet

600 g lohifilettä

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

4 perunaa

2 porkkanaa

2 kevätsipulia

1/2 parsakaali

2 rkl voita

10 dl vettä

2 kalaliemikuutiota

2 dl ruokakermaa

1 tl vaaleata Maizenaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

Persiljaa


Lisäksi

Leipää


Valmistusohje

  • Leikkaa lohi noin 3 cm kokoisiksi paloiksi.
  • Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
  • Kuori ja leikkaa perunat ja porkkanat noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli.
  • Kuullota sipulit ja valkosipuli voissa, kunnes ovat hieman kuullottuneet.
  • Lisää perunat, porkkanat, kevätsipuli ja parsakaalin kukinnot.
  • Lisää vesi ja kalaliemikuutiot.
  • Keitä kunnes vihannekset alkavat pehmetä.
  • Lisää ruokakerma ja Maizena, kiehauta.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää lohipalat ja anna poreilla kunnes kalat ovat kypsyneet, noin 5 minuuttia.
  • Hienonna persilja ja ripottele kalapadan päälle ennen tarjoilua.

Tarjoa kalapadan lisäkkeenä leipää.