kalakeitto
Klassinen kalakeitto
Kokeile tätä klassista kalakeittoa kylmän syksyisenä iltana. Keittoon voit kalaksi valita esimerkiksi lohta tai seitä.

Klassinen kalakeitto

Klassinen kalakeitto


Kokeile tätä klassista kalakeittoa kylmän syksyisenä iltana. Keittoon voit kalaksi valita esimerkiksi lohta tai seitä.


Lohitortillat

4 annosta
Valmistusaineet

200 g kalafilettä
2 porkkanaa
Pala juuriselleriä
Persiljaa
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kalalientä
Puolikas sitruuna
1/2 tl currya
¼ tl cayennepippuria
2 kananmunan keltuaista
1 dl kermaa
Suolaa
Tuoretta ruohosipulia


Lisäksi
Leipää


Valmistusohje

  • Leikkaa kala paloiksi, ja puolet porkkanoista ohuiksi suikaleiksi.
  • Leikkaa juuriselleri ja loput porkkanasta pieniksi kuutioiksi.
  • Sulata voi, sekoita jauhot voihin ja kypsennä hieman, lisää kalaliemi pienissä erissä.
  • Lisää kasvikset, keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Purista sitruunasta mehu, sekoita siihen curry, cayennepippuri, kananmunan keltuaiset ja kerma.
  • Sekoita mausteseos keittoon, kiehauta pikaisesti keittoa samalla sekoittaen.
  • Lisää kala ja porkkanasuikaleet keiton joukkoon, ja anna keiton poreilla hiljalleen kunnes kala on kypsää, noin viiden minuutin ajan.
  • Mausta suolalla.


Ripottele keiton pinnalle ruohosipulia, ja tarjoa keiton lisäksi leipää.