Lohi á la Strindberg
Lohi á la Strindberg
Strindbergin pihvi on tunnettu, klassinen ruotsalainen ruoka. Tässä variaatio ohjeesta lohelle, ruoka on helppo valmistaa ja maistuu ihanalle.

Lohi á la Strindberg

Lohi á la Strindberg


Strindbergin pihvi on tunnettu, klassinen ruotsalainen ruoka. Tässä variaatio ohjeesta lohelle, ruoka on helppo valmistaa ja maistuu ihanalle.


Lohi á la Strindberg

4 annosta

Valmistusaineet

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä

1 sipuli

2 rkl sinappia

2 rkl dijonsinappia

1 kananmunan keltuainen

1 rkl Maizenajauhoa


Vinegrette

0,75 dl balsamicoa

0,75 dl oliiviöljyä

2 rkl vettä

Suolaa ja pippuria


Lisäksi

Perunamuusia

Parsakaalia


Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 200 °C.
  • Leikkaa lohi paloiksi ja laita palat voideltuun uunivuokaan.
  • Hienonna sipuli, sekoita se sinapin, kananmunan keltuaisen ja Maizenajauhon joukkoon.
  • Jaa seos lohipaloille ja paista uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

Vinegrette

  • Sekoita balsamico, oliiviöljy ja vesi.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile vinegreten, perunamuusin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.


Vinkki: Voit laittaa vinegretteä myös uunivuokaan ennen ruoan paistamista.