Lohipata, herkkusienien ja kaalin kera
Lohipata, herkkusienien ja kaalin kera
Vaivattomimmat arkiateriat ovat pataruokia, kuten tämä resepti, jossa on ainesosina herkkusieniä ja kaalia. Jännittävin se on, kun lisäät pataan haluamiasi mausteita.

Lohipata, herkkusienien ja kaa

Lohipata, herkkusienien ja kaalin kera


Vaivattomimmat arkiateriat ovat pataruokia, kuten tämä resepti, jossa on ainesosina herkkusieniä ja kaalia. Jännittävin se on, kun lisäät pataan haluamiasi mausteita.


Lohipata, herkkusienien ja kaalin kera

Valmistusaineet

4 annosta

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä

2 salottisipulia

Puolikas kaali

2 rkl öljyä

1 tl Provencen maustetta

1 tl suolaa

1 dl vettä

2 dl crème fraîchea

Cayennepippuria


Lisäksi

Tuoretta persiljaa

Leipää

Valmistusohje

  • Leikkaa lohi suuriksi paloiksi.
  • Hienonna salottisipuli, leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja kaali suikaleiksi.
  • Ruskista lohipalat kevyesti öljyssä keskilämmöllä, ota ne pois pannulta ja laita lohipalat sivuun.
  • Kuullota salottisipuli pehmeäksi ja läpikuultavaksi, lisää sienet ja anna poreilla matalalla lämmöllä parin minuutin ajan.
  • Kääntele kaalisuikaleet joukkoon ja kuullota edelleen 1-2 minuuttia.
  • Ripottele seoksen päälle Provencen maustetta, suolaa ja hieman cayennepippuria.
  • Lisää kasvisten päälle vesi ja crème fraîche.
  • Lisää lohipalat, laita kansi päälle ja anna poreilla lempeästi miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainesosat ovat kypsiä, 3-4 minuutin ajan.


Ripottele päälle persiljaa, tarjoa lisäkkeenä leipää.


Vinkki: Jos sinulla on metsäsieniä, voit käyttää niitä herkkusienten sijaan.