Lohipuikkoja ja kaalisalaattia
Lohipuikkoja ja kaalisalaattia
Kalapuikkojen tekeminen on helpompaa kuin luullaan. Sinun tarvitsee vain leikata lohi sopiviksi paloiksi, pyöritellä kalapalat jauhoissa, kananmunassa ja seesaminsiemenissä ja paistaa paistinpannulla.

Lohipuikkoja ja kaalisalaattia

Lohipuikkoja ja kaalisalaattia


Kalapuikkojen tekeminen on helpompaa kuin luullaan. Sinun tarvitsee vain leikata lohi sopiviksi paloiksi, pyöritellä kalapalat jauhoissa, kananmunassa ja seesaminsiemenissä ja paistaa paistinpannulla.


Lohipuikkoja ja kaalisalaattia

4 annosta

Valmistusaineet

500 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä

3 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl pippuria

1 kananmuna

1 rkl vettä

1 dl seesaminsiemeniä

3 rkl juustoraastetta

Öljyä


Kaalisalaatti

500 g kaalia

2 dl kermaviiliä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

Ripaus cayennepippuria

1 rkl sitruunan mehua


Lisäksi

Täysjyväriisiä


Valmistusohje

  • Leikkaa lohi noin 10 cm neliönmallisiksi paloiksi ja edelleen noin 2-3 cm leveiksi suikaleiksi.
  • Sekoita lautasella vehnäjauho, suola ja pippuri.
  • Vatkaa kananmunan rakenne rikki, lisää vesi, vatkaa vielä hetki.
  • Sekoita lautasella seesaminsiemenet ja juusto.
  • Kääntele kalapalat vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi seesaminsiemen-juustoseoksessa.
  • Laita kalapalat kuivalle alustalle ja anna paneroinnin kiinnittyä.
  • Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista kalapuikot kauniin kullankeltaisiksi molemmin puolin, noin 4 minuutin ajan.

Kaalisalaatti

  • Leikkaa kaali suikaleiksi.
  • Sekoita kastikeainekset keskenään, maista ja lisää kastike kaalin joukkoon.