Lohitortillat
Lohitortillat
Pidätkö meksikolaisesta ruoasta? Kokeile lohitortillaa, ihana vaihtoehto perinteisille tacoille. Tortillat ovat myös nopeita ja helppoja valmistaa.

Lohitortillat

Lohitortillat


Pidätkö meksikolaisesta ruoasta? Kokeile lohitortillaa, ihana vaihtoehto perinteisille tacoille. Tortillat ovat myös nopeita ja helppoja valmistaa.


Lohitortillat

Foto: Sentralen. © Norwegian Seafood Council


Valmistusaineet
4 annosta

500 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl tacomaustetta
1 dl vettä
2 dl tacokastiketta
8 kpl tortilloita


Lisäksi 1 avokado
1 tomaatti
Puolikas punainen paprika
Puolikas jäävuorisalaatti


1 dl maissinjyviä
2 dl raastettua juustoa
3 dl smetanaa
Lime


Valmistusohje

  • Leikkaa lohi paloiksi.
  • Hienonna sipuli, ja kuullota oliiviöljyssä yhdessä tacomausteen kanssa.
  • Lisää vesi ja tacokastike, ja kiehauta seos.
  • Lisää lohipalat varovasti ja laita kastiketta lohipalojen päälle.
  • Laita kansi päälle ja ota paistinpannu sivuun, pois lämmöstä. Anna vetäytyä minuutin ajan.
  • Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisäksi

  • Leikkaa avokado, tomaatti, paprika ja salaatti, laita ne eri astioihin.
  • Laita myös maissinjyvät, juusto ja smetana eri astioihin.


Täytä lämpimät tortillat lohella, kasviksilla ja juustolla, tarjoa smetanan ja lime lohkojen kera.