Lohta punaisen currypastan ja kookosmaidon kera
Lohta punaisen currypastan ja kookosmaidon kera
Lohi nauttii eksoottisista mausteista ja lisäkkeistä. Voimakas currypasta miedontuu hieman lisäämällä siihen makeata kookosmaitoa, mukava makupommi.

Lohta punaisen currypastan

Lohta punaisen currypastan ja kookosmaidon kera


Lohi nauttii eksoottisista mausteista ja lisäkkeistä. Voimakas currypasta miedontuu hieman lisäämällä siihen makeata kookosmaitoa, mukava makupommi.


Lohta punaisen currypastan ja kookosmaidon kera

4 annosta

Valmistusaineet

600 g ruodotonta lohifilettä

1 salottisipuli

1 punainen chili

2 kevätsipulia

4 limenlehteä

2 rkl soijaöljyä

2 tl punaista currypastaa

4 dl kookosmaitoa

1,5 tl soijakastiketta

0,5 dl vettä

Puolikas kalaliemikuutio

1 tl sokeria


Lisäksi

Riisiä


Valmistusohje

  • Paloittele lohifileet suuriksi paloiksi.
  • Puhdista ja hienonna salottisipuli, poista chilistä siemenet ja leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.
  • Puhdista ja leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi, leikkaa limenlehdet ohuiksi suikaleiksi.
  • Lämmitä öljy paistinpannussa ja ruskista lohipalat molemmilta puolilta, noin 1-2 minuuttia.
  • Nosta lohipalat pois paistinpannulta.
  • Kuullota salottisipulia paistinpannulla noin kahden minuutin ajan.
  • Lisää currypasta ja kookosmaito, sekoita hyvin.
  • Lisää chili, soijakastike, vesi, kalaliemikuutio ja sokeri.
  • Lisää lohipalat, kevätsipuli ja limenlehdet. Kypsennä miedolla lämmöllä 2-3 minuutin ajan.

Tarjoa lisäkkeenä riisiä.

Vinkki: Jos haluat ruoasta miedomman makuisen, käytä vähemmän currypastaa.