Mausteista lohta grillattuna
Mausteista lohta grillattuna
Lohi soveltuu erittäin hyvin nopeaan grillaukseen, grillatessa se saa mehukkaan ytimen. Tässä ohjeessa lohi saa jännittävän mausteen seurakseen.

Mausteista lohta grillattuna

Mausteista lohta grillattuna


Lohi soveltuu erittäin hyvin nopeaan grillaukseen, grillatessa se saa mehukkaan ytimen. Tässä ohjeessa lohi saa jännittävän mausteen seurakseen.


Mausteista lohta grillattuna

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 annosta
Valmistusaineet

800 g nahallista lohifilettä
2 tl ruskeaa sokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl kuminaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä


Perunasalaatti
600 g perunaa
50 g pinaattia
5 retiisiä
1 punasipuli
2 rkl tuoretta tilliä

1 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
3 rkl piparjuurta


Valmistusohje

  • Leikkaa lohifile annospaloiksi.
  • Sekoita sokeri, chilijauhe, kumina, timjami, suola ja oliiviöljy keskenään. Voitele lohipalojen molemmat puolet mausteseoksella.
  • Grillaa lohipaloja molemmilta puolilta noin 4 minuuttia.


Perunasalaatti

  • Keitä perunat, kuori ne ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  • Hienonna pinaatti, tilli ja punasipuli, leikkaa retiisit siivuiksi.
  • Sekoita perunat pinaatin, retiisien, punasipulin, tillin, kermaviilin, majoneesin ja raastetun piparjuuren joukkoon.


Tarjoa lohipalat heti grillauksen jälkeen perunasalaatin kera.