Merellinen keitto
Merellinen keitto
Simpukoita, katkarapuja, lohta ja seitä sisältävä merellinen keitto on erittäin hyvää. Kun tarjoat keiton poreilevan kuumana, niin tämä ruoka on varma ykkönen.

Merellinen keitto

Merellinen keitto


Simpukoita, katkarapuja, lohta ja seitä sisältävä merellinen keitto on erittäin hyvää. Kun tarjoat keiton poreilevan kuumana, niin tämä ruoka on varma ykkönen.


Merellinen keitto


4 annosta
Valmistusaineet

400 g simpukoita
100 g kuorellisia katkarapuja
200 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
200 g seifileetä
1 valkosipulinkynsi
½ sipuli
20 g selleriä
½ punainen chili
½ sitruunaruoho
½ dl oliiviöljyä
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
3 kevätsipulia
1 dl ruokakermaa
½ dl crème fraîche
8 dl kalalientä
2 cm tuoretta inkivääriä
Suolaa ja pippuria


Lisäksi
Täysjyväleipää


Valmistusohje

  • Leikkaa lohi ja sei paloiksi.
  • Puhdista simpukat, ja tarkista, että simpukoiden kuoret ovat kiinni. Heitä pois simpukat, joiden kuorista et ole varma.
  • Keitä simpukat, siivilöi liemi ja laita se sivuun.
  • Ota simpukanliha pois kuorista ja puhdista katkaravut.
  • Hienonna valkosipuli, selleri, inkivääri ja chili, jaa sitruunaruoho paloiksi.
  • Kuullota kasvikset oliiviöljyssä, lisää simpukoiden liemi ja kalaliemi, kiehauta liemi.
  • Lisää crème fraîche ja ruokakerma, kiehauta parin minuutin ajan.
  • Paloittele sipuli, porkkana ja varsiselleri, viipaloi kevätsipuli.
  • Ota sitruunaruoho pois keitosta.
  • Laita sipulit, porkkanat ja varsisellerit keittoon, ja keitä noin minuutin ajan, kasvisten koosta riippuen.
  • Lisää lohi, sei ja kevätsipuli, kiehauta.
  • Lisää simpukat ja katkaravut, mausta suolalla ja pippurilla.


Tarjoa keitto täysjyväleivän kera.

Vinkki: Jos sinulla ei ole itse tehtyä kalalientä, voit käyttää kalaliemikuutioita.