Pastaa ja lohta
Pastaa ja lohta
Pasta ja lohi ovat hyviä ystäviä, ja yhdessä juustokastikkeen kanssa se on erityisen maistuvaa. Halutessasi voit tarjota ruoan vihannesten tai leivän kanssa.

Pastaa ja lohta

Pastaa ja lohta


Pasta ja lohi ovat hyviä ystäviä, ja yhdessä juustokastikkeen kanssa se on erityisen maistuvaa. Halutessasi voit tarjota ruoan vihannesten tai leivän kanssa.


Pastaa ja lohta

4 annosta

Valmistusaineet

4 annosta

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä

4 annosta pastaa

250 g pakastettuja herneitä

3 dl ruokakermaa

1 dl parmesanjuustoa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl tuoretta basilikaa

Suolaa


Lisäksi

Leipää


Valmistusohje

  • Leikkaa lohi noin kahden senttimetrin paloiksi, ripottele paloille hieman suolaa.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Lisää herneet pastan keitinveteen kolmen viimeisen minuutin ajaksi.
  • Kaada ruokakerma kattilaan ja kuumenna. Ota kattila pois levyltä, lisää raastettu parmesanjuusto ja sekoita hyvin. Älä keitä ruokakermaa lisättyäsi juuston siihen.
  • Kun pasta on keitetty ohjeen mukaan, kaada suurin osa keitinvedestä pois, jätä kattilaan vettä noin puoli desiä. Lisää pastan joukkoon oliiviöljy ja lohipalat, sekoita varovasti.
  • Laita kansi päälle ja kattila levylle miedolle lämmölle noin 5 minuutin ajaksi. Sekoita varovasti 2-3 kertaa lämmityksen aikana.
  • Hienonna basilika, laita juustokastike ja basilika pastan, herneiden ja lohen kanssa kattilaan.

Tarjoa lohipastan kanssa tuoretta leipää.

Vinkki: Parmesaanin sijaan voit valita tavallisen juuston, muutaman ruokalusikallisen pestoa tai pienen määrän sinihomejuustoa.