Thai-mausteiset lohikakut
Thai-mausteiset lohikakut
Näissä lohikakuissa on eksoottinen inkiväärin, korianterin ja limen maku. Jos valmistat suuremman annoksen, valmistuu jännittävä ruoka useammalle syöjälle.

Thai-mausteiset lohikakut

Thai-mausteiset lohikakut


Näissä lohikakuissa on eksoottinen inkiväärin, korianterin ja limen maku. Jos valmistat suuremman annoksen, valmistuu jännittävä ruoka useammalle syöjälle.


Thai-mausteiset lohikakut

4 annosta

Valmistusaineet

500 g ruodotonta lohifilettä

1 peruna

2 kevätsipulia

2 cm tuoretta inkivääriä

2 korianterin oksaa

2 kananmunaa

2 tl limen mehua

½ tl suolaa

½ tl pippuria

2 rkl juoksevaa margariinia


Ohralisäke

4 annosta ohrahelmiä

puolikas sitruuna

½ tl punaista paprikajauhetta

1 korianterin oksa

1 tl oliiviöljyä

½ tl suolaa


Valmistusohje

  • Hienonna lohi pieniksi paloiksi.
  • Pese ja kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois.
  • Puhdista kevätsipuli ja leikkaa pieneksi silpuksi.
  • Pese inkivääri ja raasta se.
  • Puhdista korianteri ja leikkaa pieneksi silpuksi.
  • Sekoita lohi, perunat, kevätsipuli, inkivääri, korianteri, kananmunat ja limen mehu.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tee koekakku, paista se ja tarkista maku.
  • Muotoile taikinasta pieniä kakkuja ja paista ne juoksevassa margariinissa, noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

Ohralisäke

  • Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Purista sitruunan mehu.
  • Pese paprika ja pilko pieneksi.
  • Hienonna tuore korianteri.
  • Sekoita sitruunan mehu, paprika, korianteri ja oliiviöljy ohrahelmien joukkoon.
  • Mausta suolalla.

Tarjoa lohikakut ohralisäkkeen kanssa.