Uunikala peston kera
Uunikala peston kera
Kala maistuu erityisen hyvälle pestolla peitettynä ja uunissa yhdessä valkosipulin, paprikan ja parsakaalin kanssa valmistettuna. Raikas ja värikäs ruoka, joka maistuu koko perheelle.

Uunikala peston kera

Uunikala peston kera


Kala maistuu erityisen hyvälle pestolla peitettynä ja uunissa yhdessä valkosipulin, paprikan ja parsakaalin kanssa valmistettuna. Raikas ja värikäs ruoka, joka maistuu koko perheelle.


Uunikala peston kera


4 annosta
700 g seifilettä tai turskaa
1 sipuli
2 tl oliiviöljyä
4 tl pestoa
1 valkosipulinkynsi
2 punaista paprikaa
Puolikas parsakaali
Puolikas kasvisliemi
Puolikas sitruuna
Suolaa ja pippuria
3 dl vettä

Lisäksi
Riisiä


Valmistusohje:

  • Lämmitä uuni 200° asteeseen.
  • Leikkaa sipuli ja valkosipuli ohuiksi siivuiksi.
  • Irrottele parsakaalin kukinnot ja paloittele paprika.
  • Liota kasvisliemikuutio veteen.
  • Laita kasvikset uunivuokaan.
  • Pirskottele päälle oliiviöljyä. Kaada kasvisliemi kasvisten päälle. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria.
  • Laita seipalat kasvisten päälle, ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria.
  • Purista seipaloille sitruunaa, ja peitä palat pestolla.
  • Peitä uunivuoka alumiinifoliolla.
  • Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia, tai niin kauan kunnes kala on kypsää


Tarjoa uunikala riisin kera.