Uunilohta ja couscous-salaattia
Uunilohta ja couscous-salaattia
Sitruuna, hunaja ja dijonsinappi antavat lohelle raikkaan ja hyvän maun. Tarjotessasi lohen couscous-salaatin kanssa saat helpon ja hauskan ruokalajin.

Uunilohta ja couscous-salaatti

Uunilohta ja couscous-salaattia

Sitruuna, hunaja ja dijonsinappi antavat lohelle raikkaan ja hyvän maun. Tarjotessasi lohen couscous-salaatin kanssa saat helpon ja hauskan ruokalajin.


Uunilohta ja couscous-salaattia

4 annosta

Valmistusaineet

4 annosta

800 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä

1 sitruuna

1 lime

2 rkl hunajaa

1 tl dijonsinappia

1 tl paprikajauhetta

Suolaa ja pippuria


Couscous-salaatti

3 dl couscousia

2 rkl voita

2 dl tuoreita herneitä

1 punasipuli

1 salaatti

1 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria


Lisäksi

Lime


Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Purista mehu sitruunasta ja limestä, lisää joukkoon hunaja, dijonsinappi ja paprikajauhe. Mausta pippurilla.
  • Leikkaa lohi sopiviksi paloiksi, ripottele paloille suolaa ja laita lohipalat voideltuun uunivuokaan.
  • Kaada marinadi lohen päälle ja paista uunissa noin 8 minuutin ajan.

Couscous-salaatti

  • Keitä couscous paketin ohjeen mukaan.
  • Lisää voi couscousiin ja sekoita.
  • Lisää herneet, kun couscous on vielä lämmintä.
  • Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi, revi salaatti pieniksi paloiksi. Sekoita punasipuli ja salaatti couscousiin, mausta suolalla ja pippurilla, lisää joukkoon oliiviöljy.

Tarjoa lohi couscous-salaatin ja limelohkojen kanssa.

Vinkki: Uunilohi saa mielellään olla keskeltä vielä hieman raa’an oloinen, kun se otetaan pois uunista. Näin estetään, että lohesta ei tule liian kuiva