Uunilohta ja parsakaalia
Uunilohta ja parsakaalia
Uunissa valmistettavat ruoat ovat helppoja valmistaa. Tässä ohje, jonka ruoka valmistuu kokonaan uunivuoassa. Makua voit vaihdella eri mausteilla ja näin sinulla on aina uusi ruoka tarjolla.

Uunilohta ja parsakaalia

Uunilohta ja parsakaalia


Uunissa valmistettavat ruoat ovat helppoja valmistaa. Tässä ohje, jonka ruoka valmistuu kokonaan uunivuoassa. Makua voit vaihdella eri mausteilla ja näin sinulla on aina uusi ruoka tarjolla.


Uunilohta ja parsakaalia

4 annosta

Valmistusaineet

600 g ruodotonta lohifilettä

300 g perunoita

1 parsakaali

1 dl juustoraastetta

Suolaa ja pippuria

Valkokastike

1 rkl sipulia

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

Suolaa ja pippupia

Cayennepippuria


Lisäksi

Leipää


Valmistusohje

  • Paloittele lohifileet suuriksi paloiksi.
  • Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä, leikkaa perunat siivuiksi.
  • Jaa parsakaali kukintoihin, keitä kukintoja noin minuutin ajan.
  • Leikkaa lohi noin 5 cm paksuiksi siivuiksi, ripottele siivujen päälle suolaa.
  • Laita perunasiivut, parsakaalin kukinnot ja lohipalat uunivuokaan, mausta pippurilla.

Valkokastike

  • Hienonna sipuli ja kuullota pannulla voissa.
  • Sekoita joukkoon jauhot, lisää maito vähän kerrallaan.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
  • Kaada kastike vuokaan, ripottele juustoraaste päälle.
  • Paista uunissa noin 12 minuutin ajan.

Tarjoa ruoka leivän ja kirsikkatomaattien kera.


Vinkki: Parsakaalin vaihtoehtona voit kokeilla aurinkokuivattua tomaattia, pinjansiemeniä tai hienonnettuja yrttejä eri kasvisten kanssa. Tähän ruokaan voit käyttää myös yli jääneitä perunoita ja vihanneksia.