Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta
Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta
Sitruuna antaa tälle ruoalle raikkaan maun. Sei mieleisen vihannessekoituksen kera on uuniruoka, jota mielellään valmistaa useamminkin.

Uunissa paistettua seitä ja si

Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta


Sitruuna antaa tälle ruoalle raikkaan maun. Sei mieleisen vihannessekoituksen kera on uuniruoka, jota mielellään valmistaa useamminkin.


Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta

4 annosta

Valmistusaineet

600 g ruodotonta ja nahatonta seifilettä

1,5 tl suolaa

½ tl pippuria

400 g vihannessekoitusta

Alumiinifoliota


Kastike

Puolikas sitruuna

1 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1,5 dl kalalientä

2 dl kuohukermaa

Suolaa ja pippuria


Lisäksi

Perunaa


Valmistusohje

Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa sei sopiviksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita kalapalat voideltuun uunivuokaan, vihannekset kalapalojen päälle.

Kastike

  • Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  • Sulata voi, sekoita vehnäjauhot voihin, lisää kalaliemi ja kuohukerma.
  • Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 3 minuuttia, lisää sitruunankuoren raaste.
  • Mausta kastike sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kastike kalan päälle, peitä vuoka alumiinifoliolla.
  • Paista uunissa, kunnes kala on kypsää, noin 15 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Kalan kanssa voit valita mieleisesi vihannessekoituksen.