
Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta
Sitruuna antaa tälle ruoalle raikkaan maun. Sei mieleisen vihannessekoituksen kera on uuniruoka, jota mielellään valmistaa useamminkin.
Uunissa paistettua seitä ja...
Uunissa paistettua seitä ja sitruunakastiketta
Sitruuna antaa tälle ruoalle raikkaan maun. Sei mieleisen vihannessekoituksen kera on uuniruoka, jota mielellään valmistaa useamminkin.

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council
4 annosta
Valmistusaineet
600 g ruodotonta ja nahatonta seifilettä
1,5 tl suolaa
½ tl pippuria
400 g vihannessekoitusta
Alumiinifoliota
Kastike
Puolikas sitruuna
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
Suolaa ja pippuria
Lisäksi
Perunaa
Valmistusohje

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa sei sopiviksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita kalapalat voideltuun uunivuokaan, vihannekset kalapalojen päälle.
Kastike
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Sulata voi, sekoita vehnäjauhot voihin, lisää kalaliemi ja kuohukerma.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 3 minuuttia, lisää sitruunankuoren raaste.
- Mausta kastike sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastike kalan päälle, peitä vuoka alumiinifoliolla.
- Paista uunissa, kunnes kala on kypsää, noin 15 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Kalan kanssa voit valita mieleisesi vihannessekoituksen.