Uunitaimen ja valkosipulivihannekset
Uunitaimen ja valkosipulivihannekset
Tässä ruoka, joka valmistuu uunissa ja vihannekset saavat valkosipulin ihanan maun. Tämä ruoka sopii sekä arkipäivään että viikonloppuun.

Uunitaimen ja valkosipulivihan

Uunitaimen ja valkosipulivihannekset


Tässä ruoka, joka valmistuu uunissa ja vihannekset saavat valkosipulin ihanan maun. Tämä ruoka sopii sekä arkipäivään että viikonloppuun.


Uunitaimen ja valkosipulivihannekset

4 annosta

Valmistusaineet

600 g ruodotonta taimenfilettä

1 keltainen kesäkurpitsa

2 porkkanaa

1 punainen paprika

½ kukkakaali

2 punasipulia

2 aurinkokuivattua tomaattia

2 rkl oliiviöljyä

8 valkosipulinkynttä

1 dl vihreitä oliiveja

2 rkl tuoretta persiljaa

2 rkl balsamiviinietikkaa

Suolaa ja pippuria


Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 200 °C.
  • Leikkaa kesäkurpitsa, porkkanat ja paprika 1 cm kuutioiksi.
  • Lämmitä oliiviöljy paistinpannussa, kuullota vihanneksia ja aurinkokuivattua tomaattia, kunnes saavat hieman väriä.
  • Mausta vihannekset suolalla ja pippurilla, lisää ne uunivuokaan yhdessä valkosipulin ja oliivien kanssa.
  • Laita kalapalat vihannesten päälle ja paista ruoka uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
  • Hienonna persilja ja sekoita balsamiviinietikkaan. Kun ruoka on paistunut, kaada seos taimenen ja vihannesten päälle.