Jouluruokien aika!
Jouluruokien aika!
Joulun aikaan on hyvää ruokaa ja juomaa tarjolla. Mutta vatsa ei voi hyvin, jos syö päivä päivän jälkeen vatsan täyteen raskasta ruokaa ja makeita jälkiruokia.

Jouluruokien aika!

Jouluruokien aika!


Joulun aikaan on hyvää ruokaa ja juomaa tarjolla. Mutta vatsa ei voi hyvin, jos syö päivä päivän jälkeen vatsan täyteen raskasta ruokaa ja makeita jälkiruokia.


Jouluruokien aika!

Karjalan paisti, joulukinkku, ris à la Malta ja jouluolut – jouluna tykkäämme nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. On erittäin helppoa syödä liikaa, kun aina on jotakin hyvää tarjolla.


Suuri osa jouluruoista on erittäin energiapitoisia. Suuret määrät jouluruokaa yhdessä liian vähäisen liikunnan kanssa ei ole hyväksi ruoansulatuselimistölle. Monet oikeastaan voivat pahoin ruoasta joululoman aikana.


Rasvainen ruoka voi olla vatsalle liikaa ja voi johtaa erilaisiin vatsavaivoihin, voit voida pahoin ja vatsasi voi turvota.


Tietoinen ruokavaliosta

Ruokavalio voi myös vaikuttaa negatiivisesti vatsan bakteerikantaan ja ruoansulatuselimistön bakteerikanta voi joutua epätasapainoon. Tarkoittaako tämä sitä, että sinun tulisi pidättäytyä kokonaan joulun herkuista?


On toki viisasta kiinnittää huomiota ruokavalioon ja fyysiseen aktiisivuuteen myös joulun aikaan. Syö paljon kasviksia ja vähemmän näkyvää rasvaa, tee kevyitä kastikkeita. Vältä liiallista kahvin ja alkoholin juontia, käy kävelyillä raskaiden jouluruokailujen jälkeen.


Kiltit bakteerit

Hyvin toimiva vatsa tarvitsee terveen bakteerikannan. Maitohappobakteereita voimme kutsua ”kilteiksi” bakteereiksi. Maitohappobakteerien syöminen voi vaikuttaa positiivisesti ja auttaa palauttamaan bakteeritasapainon.


Maitohappobakteereita on monissa ruokatarvikkeissa, esim. maitotaloustuotteissa, kuten juustoissa ja jogurteissa. Erityyppisiä maitohappobakteereita on myös ruoansulatuselimistössämme, ne edistävät ruoansulatuksen normaalia toimintaa.


Maitohappobakteereita voidaan käyttää myös ruoantuotannossa, ne estävät haitallisten bakteerien aiheuttamaa ruoan pilaantumista.


Maitohappobakteereita sisältävät ravintolisät

Idoform Puru-Tabs on purutabletteja, joissa on raikas appelsiinin ja vadelman maku. Tableteissa on korkea maitohappobakteeripitoisuus.


Jokainen Idoform Puru-Tabs sisältää yli 200 miljoonaa maitohappobakteeria, tuote pohjautuu Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeriin, se on maailman tutkituin maitohappobakteerikanta. Tuotteessa on myös Bifidobacterium BB-12® maitohappobakteeria, se on myös hyvin tunnustettu maitohappobakteeri.


Saat lisäksi B1- ja B6-vitamiinia. B6-vitamiini on hyväksi energia-aineenvaihdunnalle ja vähentää väsymystä sekä uupumusta.


B1- ja B6-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Lisäksi B6-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. B6-vitamiini edistää myös immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.