Uunissa paistettu lohi tapenaden ja pastan kera
Uunissa paistettu lohi tapenaden ja pastan kera, à la Marit Bjørgen
Tapenade on seos, joka on valmistettu oliiveista, kapriksista ja anjoviksesta. Marit Bjørgen valmistaa lohen kanssa tapenadea nostaakseen lohiruoan uudelle tasolle. Kokeile sinäkin!

Uunissa paistettu lohi tapenad

Uunissa paistettu lohi tapenaden ja pastan kera, à la Marit Bjørgen


Tapenade on seos, joka on valmistettu oliiveista, kapriksista ja anjoviksesta. Marit Bjørgen valmistaa lohen kanssa tapenadea nostaakseen lohiruoan uudelle tasolle. Kokeile sinäkin!


Uunissa paistettu lohi tapenaden ja pastan kera

4 annosta

Valmistusaineet

4 annosta

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä

2 rkl oliiviöljyä

400 g pastaa

1 sitruuna

4 rkl tapenadea

12 kirsikkatomaattia

200 g rucolasalaattia

Suolaa ja pippuria

Tuoretta basilikaa


Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Leikkaa lohi annospaloiksi, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita lohipalat oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Purista lohipalojen päälle sitruunamehua, jaa tapenade lohipaloille.
  • Paista lohta uunissa noin 13-15 minuuttia.
  • Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia, lisää ne pastan joukkoon rucolasalaatin ja hienonnetun basilikan kanssa.

Tarjoa uunisssa paistettu lohi pastan kanssa.