Lyhyet päivät
Lyhyet päivät
Pitkät yöt ja lyhyet päivät voivat olla mukavia, mutta samanaikaisesti auringonvalon puute vähentää D-vitamiinivaraston luonnollista täydentymistä.

Lyhyet päivät

Lyhyet päivät


Pitkät yöt ja lyhyet päivät voivat olla mukavia, mutta samanaikaisesti auringonvalon puute vähentää D-vitamiinivaraston luonnollista täydentymistä.


Lyhyet päivät

Päivittäinen auringonvalo stimuloi elimistön D-vitamiinin tuotantoa. Jos saamme auringonvaloa liian vähän, syömme liian vähän rasvaista kalaa tai asumme kaukana pohjoisilla leveyspiireillä, on tärkeää varmistaa, että saamme omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia – sitä ei turhaan kutsuta ”aurinkovitamiiniksi”.


Varsinkin talvikuukausien aikana elimistö tarvitsee D-vitamiinilisää, joko ravinnosta tai ravintolisästä. Tietyt elintarvikkeet sisältävät D-vitamiinia. Kahdesta vuodesta ylöspäin 74 ikävuoteen saakka suositellaan 10 mikrogrammaa D-vitamiinia päivittäin, yli 75-vuotiaille suositus on 20 mikrogrammaa.


Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan suositus

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja on suositeltavaa käyttää vaihdellen. Kala on suositeltavaa ravintoa, ja sen käyttöä tulisi lisätä. Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä omega-3 rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde.


Sekä omega-3:a että D-vitamiinia

Kaikki Vapaa Kierto-tuotteet sisältävät omega-3-rasvahappoja. Jos otat kolme kapselia päivässä*, saat 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia sen lisäksi, mitä saat nauttimastasi ruoasta. Saat myös tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Jotta voimme tarjota jokaiselle jotakin, meillä on Vapaa Kierto-perheessä kolme eri tuotetta: Vapaa Kierto Omega-3, Vapaa Kierto Plus ja Vapaa Kierto Junior.


Jokaiselle jotakin

Vapaa Kierto Omega-3 sisältää D-vitamiinia, kun taas Vapaa Kierto Plus on yhdistelmätuote, joka sisältää lisäksi kalsiumia, K2- ja B6-vitamiinia – hyväksi sinulle, joka olet elämäsi keski-iässä. Vapaa Kierto Junior on hyvä vaihtoehto sinulle, joka et halua niellä kapseleita.


*Vapaa Kierto Juniorin yksi geelitabletti sisältää 5 mikrogrammaa D-vitamiinia, päivittäinen suositus on yksi tabletti.Omega-3-rasvahapot EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla 250 mg EPA- ja DHA-rasvahappoja päivittäin.

Omega-3-rasvahappo DHA edistää aivojen ja näön normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla 250 mg DHA-rasvahappoja päivittäin.

D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, sekä luuston ja lihasten normaalia toimintaa.