Hiustenhoito Talvella
Hiustenhoito talvella
Syksyisin ja talvisin puhutaan paljon ihon suojaamisesta ja hoitamisesta oikeilla tuotteilla ja terveellisellä ruokavaliolla. Tiesitkö, että myös hiukset voivat vahingoittua pakkasella? Kylmyys, kuiva ilma ja suuret lämpötilavaihtelut rasittavat hiuksia. Tämän vuoksi talven tullessa on erityisen tärkeää pitää hiuksista huolta.

Hiustenhoito talvella

Hiustenhoito talvella

Syksyisin ja talvisin puhutaan paljon ihon suojaamisesta ja hoitamisesta oikeilla tuotteilla ja terveellisellä ruokavaliolla. Tiesitkö, että myös hiukset voivat vahingoittua pakkasella? Kylmyys, kuiva ilma ja suuret lämpötilavaihtelut rasittavat hiuksia. Tämän vuoksi talven tullessa on erityisen tärkeää pitää hiuksista huolta!


Hiustenhoito Talvella

Hiukset tarvitsevat kosteutusta

Aivan kuten ihosi, hiuksesi tarvitsevat lisää kosteutta talvella, kun sisäilma on kuivaa. Muista siis aina käyttää hoitoainetta hiustenpesun jälkeen. Lisäksi hiustyypillesi sopivat tehokkaat hoitokäsittelyt säännöllisesti tehtynä ovat suositeltavia, ne kosteuttavat ja ravitsevat hiuksiasi.


Nämä ohjeet ovat hyviä vuoden ympäri noudatettuna, mutta talvisin on syytä käyttää tuotteita, jotka suojaavat hiuksia. Esimerkiksi hiuksiin jätettävä hoitoaine tai ravitseva öljy. Ne tekevät hiuksille suojakerroksen ja suojaavat kylmältä.


Älä mene ulos kosteilla hiuksilla

Kun ulkona on pakkasasteita, on hyvä pitää huolta, ettei mene ulos märillä hiuksilla. Hiuksissa oleva vesi jäätyy, kun menet ulos kylmään. Tämän vuoksi hiukset tulee kuivata huolellisesti aamuisin ennen ovesta ulos astumista. On syytä huomioida, että myöskään hattu ei suojaa hiuksia, mikäli hiukset ovat märät.


Vältä hiusten sähköistyminen

Toinen hankala asia, minkä pakkanen tuo tullessaan, on sähköiset hiukset. Kuiva ja lämmitetty ilma sekä vaatteitten vaihtaminen tekevät hiukset sähköisiksi. Voit vähentää hiusten sähköisyyttä käyttämällä hyviä tuotteita. On olemassa esimerkiksi hyviä hiuksiin jätettäviä antistaattisia hoitoaineita, ne antavat hiuksille lisäksi kiiltoa.


Varmista myös, että kaulaliina ja hattu on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten villasta tai puuvillasta, sillä synteettiset materiaalit lisäävät sähköisyyttä.


Ruokavaliolla on merkitystä

Jotta saisit terveet ja vahvat hiukset, ei kannata luistaa ruokavaliosta. Hiukset nimittäin nauttivat terveellisestä ja ravinteikkaasta ruokavaliosta. Ruoasta tinkiminen ja äärimmäisen tarkan ruokavalion noudattaminen näkyvät nopeasti hiuksissa. Terveellinen ruokavalio on erityisen tärkeää talvella, kuin hiukset altistuvat ylimääräiselle rasitukselle.


Varmista, että saat riittävästi biotiiniä, sinkkiä, seleeniä, kuparia ja A-vitamiinia. Sinkki, seleeni ja biotiini ylläpitävät hiusten normaalia kuntoa, kun taas kupari ylläpitää hiusten pigmenttiä. A-vitamiinilla voi olla positiivinen vaikutus hiuksiin, koska se ylläpitää ihon normaalia kuntoa ja auttaa muodostamaan terveellistä talia päänahassa.Lähteet:

EU Register of Nutrition and Health claims


Ref.nr.: PP-FRI-NOR-0314