Kaunis talvi-iho
Kaunis talvi-iho
Kun sää kylmenee useat kärsivät kuivasta ja harmaasta ihosta. Annamme sinulle vinkkejä kauniiseen talvi-ihoon.

Kaunis talvi-iho

Kaunis talvi-iho


Kun sää kylmenee useat kärsivät kuivasta ja harmaasta ihosta. Annamme sinulle vinkkejä kauniiseen talvi-ihoon.


Kaunis talvi-iho

Talvi voi olla iholle kova. Kenties näet peilistä väsyneet ja kalpeat kasvot. Monilla kasvojen iho myös kuivuu ja tulee herkäksi talvikuukausien aikana. Onneksi on olemassa keinoja, joilla kasvojen hehkun saa takaisin.


Ruokavaliovinkkejä

Ihon tarpeisiin suunnattuja ruokavalioon liittyviä ohjeistuksia ei ole. On kuitenkin viisasta aina syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Terveellinen ja monipuolinen omega-3-rasvahappoja, täysjyvätuotteita, marjoja, hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio on tärkeä vuoden ympäri.


Tärkeiden omega-3-rasvahappojen – EPA ja DHA – tyypillisimmät lähteet ovat rasvainen kala, kuten lohi, tonnikala, sardiini ja makrilli. Syömällä kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa voi kattaa omega-3-rasvahappojen tarpeen. Päivällisannoksen koko on usein noin 200 grammaa.


C-vitamiini on erityisen hyvä iholle. C-vitamiini auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä ja edistää kollageenin normaalia muodostumista, se on tärkeää ihon toiminnalle. Hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat mm. punainen paprika, appelsiini, kiwi ja mansikat.


E-vitamiini auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä. E-vitamiinia on mm. manteleissa.


Kosteus

Talvella kuiva iho on monelle ongelma. Useat kokevat, että iho menee tyystin epätasapainoon, se tuntuu kuivalta, kiristävältä ja on herkkä.


Vaikuttavia tekijöitä voi olla monia, mutta kylmä sää ja tuuli yhdistettynä kuivaan sisäilmaan kuivattavat ihoa. Kaikki mikä vähentää kosteuden määrää ihon päällimmäisessä kerroksessa edistää ihon kuivumista. Kun kuljemme kylmän ja lämpimän välillä monta kertaa päivässä ei ole ihme, että iho ärsyyntyy.


Välttääkseen kuivan ihon tuomia ongelmia talvella on tärkeää käyttää talveen sopivia, täyteläisempiä ihonhoitotuotteita. Puhdistamalla ihon huolellisesti poistat iholta bakteereita ja likaa. Anna iholle ensiapua silloin tällöin kosteuttavalla naamiolla.


Hoida huulia

Myös kuivat ja ahavoituneet huulet ovat ongelma talvella. Huulten iho on erityisen ohut ja tämän vuoksi altistuu kylmälle erityisen herkästi. Tämän vuoksi on tärkeää suojata huulia. Rasvaa huulesi huolellisesti huuulirasvalla, joka kosteuttaa ja ravitsee.


VNP suosittelee ChapStick huulirasvaa, se sisältää E-vitamiinia ja kamferia, saat silkinpehmeät huulet. ChapStick’in koostumus on ainutlaatuinen, se rauhoittaa ja hoitaa huulia samalla huulia kosteuttaen. Lisäksi ChapStick Originalissa ja Mansikassa on suojakerroin 10 (SPF), suojaten huulia auringon säteilyltä.


Lähde: Norsk Helseformatikk, forskning.no