Kevät on hyväksi terveydelle!
Kevät on hyväksi terveydelle!
Kevät on täällä. Päivät ovat sekä pidempiä että lämpimämpiä ja vietämme enemmän aikaa ulkona. Mutta tiesitkö, että keväällä on itse asiassa suora positiivinen vaikutus terveyteen?

Kevät on hyväksi terveydelle

Kevät on hyväksi terveydelle!


Kevät on täällä. Päivät ovat sekä pidempiä että lämpimämpiä ja vietämme enemmän aikaa ulkona. Mutta tiesitkö, että keväällä on itse asiassa suora positiivinen vaikutus terveyteen?


Kevät on hyväksi terveydelle!

Varmoja merkkejä kevään tulosta ovat valkovuokot, leskenlehdet ojan pientareilla ja muuttolintujen paluu. Myöhemmin myös lämpötila nousee, ja päivät pidentyvät. Mutta oletko joskus ajatellut, että kevään merkki voi olla myös se, että tunnet itsesi energisemmäksi ja iloisemmaksi?


Olemme iloisempia

Tutkimus osoittaa, että jos oleskelet 30 minuuttia auringonvalossa niin mielialasi nousee. Osa pohjoismaalaisista pitää ulkoilusta vuoden ympäri, mutta suurelle osalle juuri aurinko ja lämpimämmät päivät houkuttelevat meitä ulos – ja tämän myötä mieliala nousee.


Päivät ovat pidempiä

Myös pidemmät päivät voivat vaikuttaa mielialan nousuun. Tutkimukset osoittavat, että syksyllä ja talvella masennusta esiintyy enemmän. Valo on vuorokausirytmimme ensisijainen säätelijä. Esimerkiksi SAD (kaamosmasennus) on yhteydessä päivän pituuteen. Auringonvalon täyttämillä tunneilla on siis suuri vaikutus.


Lisäksi olemme aktiivisempia valoisana aikana, ja liikunta on lääke masennusta vastaan.


Auringosta saa D-vitamiinia

Lisäksi oleskelessasi auringonvalossa saat D-vitamiinia, se on tärkeää immuunijärjestelmälle ja luustolle. Saat D-vitamiinia myös syömällä rasvaista kalaa kuten lohta, makrillia ja silliä sekä maksaa ja kananmunia. Monet nauttivat myös D-vitamiinia sisältävää ravintolisää kattaakseen vitamiinin tarpeen.


Kaikki VNP:n Vapaa Kierto tuotteet sisältävät D-vitamiinia ja omega-3:a. Jos syöt kolme kapselia päivässä saat 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia sen lisäksi mitä saat nauttimastasi ruoasta. Samalla saat terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Vapaa Kierto sarjassa meillä on tarjota useita eri tuotteita; Flex, Omega-3 ja Plus.


Kevätsiivous on hyväksi terveydelle

Jopa kevätsiivous, joka on kevätkauden perinne, on hyväksi terveydelle. Tutkimus osoittaa, että kodista tulee terveellisempi, jos siivoat sen kunnolla keväällä. Tämä siksi, että keväällä moni kärsii allergioista.


Lisäksi tutkimukset osoittavat, että siistissä kodissa on helpompi ja mukavampi keskittyä muihin asioihin ja mieli on virkeämpi.


Nauti keväästä!Omega-3-rasvahapot EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA- ja DHA-rasvahappoja.

Omega-3-rasvahappo DHA edistää aivojen ja näön normaalia toimintaa. Positiivinen terveysvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA-rasvahappoja.

D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja auttaa ylläpitämään normaalin luuston kunnon.


PP-FRI-NOR-0408