Trendikkäät-terveyslomat
Terveyslomat ovat uusi matkailutrendi
Yhä useammat haluavat elää terveellisesti. Nykyään useat valitsevat lomamatkan, jonka aikana keskitytään terveyteen ja liikuntaan. Syyslomalle on valittavissa monia erilaisia aktiviteettejä!

Terveyslomat ovat uusi...

Terveyslomat ovat uusi matkailutrendi


Yhä useammat haluavat elää terveellisesti. Nykyään useat valitsevat lomamatkan, jonka aikana keskitytään terveyteen ja liikuntaan. Syyslomalle on valittavissa monia erilaisia aktiviteettejä!


Trendikkäät-terveyslomat

Suurelle osalle loma merkitsee rentoutumista auringossa ja lämmössä, tai tutustumista suurkaupunkeihin pidennetyn viikonlopun aikana. Mutta viime vuosina on tullut tarjolle suuri valikoima heille, jotka haluavat viettää aktiivisen loman liikunnan ja terveellisen elämän parissa.


Useat taistelevat saadakseen hyvät ja terveelliset tavat osaksi arkipäivää. Tällöin voi olla hyvä valita matka, jolla keskitytään liikuntaan tai opitaan uusia rauhoittumisen tekniikoita.


Liikuntalomat yleistyvät nopeasti

Jos aiot matkustaa syksyllä, on paljon mahdollista, että olet valinnut joogaretriitin Portugalissa tai haluat kokea Ranskan elämää pyöräillen.


Kokemuslomia valittaessa fyysinen aktiivisuus ja luontoelämykset ovat kaikkein suosituimmat tavat viettää loma. Useille tämä tarkoittaa ”aikalisää”, ja kenties yritystä muuttaa suuntaa ja päästä pois huonoista tavoista.


Kaikki suuret matkatoimistot tarjoavat omia terveysmatkojaan, joilla voit keskittyä mm. joogaan, juoksemiseen, pyöräilyyn, uimiseen, surffaukseen, ryhmäliikuntaan jne. On myös meditaatio- ja mindfulnessmatkoja.


Treenausta lentokentällä

Voidaksesi aloittaa terveellisen elämän, monin paikoin sinun ei tarvitse odottaa pääsyä matkakohteeseesi. Monet lentokentät nimittäin ovat heittäytyneet mukaan terveystrendiin.


Helsinki-Vantaan lentokentältä löydät joogahuoneen. San Fransiscossa niitä on kaksi, lisäksi sieltä löytyy meditaatiohuone. Dubaissa ja Singaporessa on kuntosali, joka on auki ympäri vuorokauden. Phoenixissä voit heittää lenkin ”kuntopolulla” – lenkki terminaalissa, josta voit ihailla myös monia nähtävyyksiä.


Ulos luontoon

Viettääksesi aktiivisen loman, sinun ei kuitenkaan tarvitse matkustaa kauas. Syksy on hienoimpia vuodenaikoja luonnossa liikkumiseen. Kiinnostus ulkona liikkumiseen on ennätyksellisen suurta – ulkona liikkuminen voi olla kävelyä, pyöräilyä, hiihtoa tai melomista.


Maastopyöräily on yksi niistä lajeista, jotka ovat tulleet erityisen suosituiksi viime vuosien aikana. Tämän johdosta on yhä enemmän ja enemmän merkittyjä maastopyöräilyreittejä ympäri maata. Kiipeily ja varjoliito ovat extremelajeja, jotka ovat myös yleistyneet.Lähteet: Dagsavisen, Nettavisen, Apollo, Side 2, Travel market report, Huff Post, Entrepreneur.com, airportgyms.comPP-FRI-NOR-0318