Jouluruokien aika!
Jouluruokien aika!
Joulun aikaan on hyvää ruokaa ja juomaa tarjolla. Mutta vatsa ei voi hyvin, jos syö päivä päivän jälkeen vatsan täyteen raskasta ruokaa ja makeita jälkiruokia.

Jouluruokien aika

Jouluruokien aika!


Joulun aikaan on hyvää ruokaa ja juomaa tarjolla. Mutta vatsa ei voi hyvin, jos syö päivä päivän jälkeen vatsan täyteen raskasta ruokaa ja makeita jälkiruokia.


Jouluruokien aika!

Karjalan paisti, joulukinkku, joulukakut ja jouluolut – jouluna tykkäämme nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. On erittäin helppoa syödä liikaa, kun aina on jotakin hyvää tarjolla.


Suuri osa jouluruoista on täyttävää ja niissä on paljon rasvaa. Suuret määrät jouluruokaa yhdessä liian vähäisen liikunnan kanssa ei ole hyvä yhdistelmä ruoansulatuselimistölle. Monet oikeastaan voivat pahoin ruoasta joululoman aikana.


Rasvainen ruoka voi olla vatsalle liikaa, ja se voi johtaa erilaisiin vatsavaivoihin, saatat voida pahoin ja vatsasi voi turvota.


Tietoinen ruokavaliosta

Ruokavalio voi myös vaikuttaa negatiivisesti vatsan bakteerikantaan, ja ruoansulatuselimistön bakteerikanta voi joutua epätasapainoon. Tarkoittaako tämä sitä, että sinun tulisi pidättäytyä kokonaan joulun herkuista?


On toki viisasta kiinnittää huomiota ruokavalioon ja fyysiseen aktiisivuuteen myös joulun aikaan. Syö paljon kasviksia ja vähemmän näkyvää rasvaa, tee kevyitä kastikkeita. Vältä liiallista kahvin ja alkoholin juontia, käy kävelyillä raskaiden jouluruokailujen jälkeen.


Kiltit bakteerit

Hyvin toimiva vatsa tarvitsee terveen bakteerikannan. Maitohappobakteereita voimme kutsua ”kilteiksi” bakteereiksi. Maitohappobakteerien syöminen voi vaikuttaa positiivisesti ja auttaa palauttamaan bakteeritasapainon.


Maitohappobakteereita on monissa ruokatarvikkeissa, esim. maitotaloustuotteissa, kuten juustoissa ja jogurteissa. Erityyppisiä maitohappobakteereita on myös ruoansulatuselimistössämme.


Maitohappobakteereita voidaan käyttää myös ruoantuotannossa, ne estävät haitallisten bakteerien aiheuttamaa ruoan pilaantumista.


Maitohappobakteereita sisältävät ravintolisät

Idoform Puru-Tabs on purutabletteja, joissa on raikas appelsiinin ja vadelman maku. Tableteissa on korkea maitohappobakteeripitoisuus, ja niihin on lisätty B1- ja B6-vitamiinia, ne ovat hyväksi energia-aineenvaihdunnalle ja vähentävät väsymystä ja uupumusta.


Sekä B1- ja B6-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Lisäksi B6-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.Ref. PP-CLV-NOR-0263