Lohiburger
Herkullinen lohiburger maistuu vaikkapa bataattiranskalaisten kanssa.
Gluteeniton, jos käytät gluteenitonta sämpylää
Ainekset neljälle:
- 500 g tuoretta merilohta fileenä
- 1 kananmuna
- suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- (chiliä ja inkivääriä)
- Sämpylöitä
- Salaattia
- Tomaattia
- Sipulia
- Ketsuppia
- Majoneesia, Bbq- tai muuta valitsemaasi kastiketta
Tee näin:
- Jaa lohi kahteen osaan. Pilko toinen osa veitsellä ja jauha toinen tehosekoittimessa munan kanssa.
- Sekoita sitten lohet keskenään.
- Mausta suolalla, pippurilla ja haluamillasi mausteilla, esimerkiksi chilillä ja inkiväärillä.
- Muodosta lohiseoksesta kostein käsin hampurilaispihvejä.
- Asettele pihvit kahden leivinpaperin väliin ja laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
- Paista lohipihvejä pannulla tai grillissä neljä minuuttia molemmin puolin.
- Halkaise sämpylät ja paahda niitä hetki pannulla leikkuupuoli alaspäin.
- Lisää sämpylöihin täytteeksi lohipihvi, raikasta salaattia, tomaattia, sipulirengas ja haluamiasi kastikkeita.
- Tarjoile esimerkiksi bataattiranskalaisten kanssa.