Lohischnitzel
Lohischnitzel kermaviilikastikkeella - nauti vaikkapa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Gluteeniton, jos käytät gluteenittomia jauhoja
Ainekset neljälle:
- 4 x 200 g nahatonta lohifileetä
- 2 kananmunaa
- 2 rkl mietoa sinappia
- 2 rkl rakuunaa hienonnettuna
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl pankojauhoja
- Rypsiöljyä paistamiseen
- 1 rasia kermaviiliä
- ½ valkosipulinkynsi, murskattu
- 1 sitruuna, kuori sekä mehu
- Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Tee näin:
- Sekoita munat, sinappi, puolet rakuunasta ja puolet tillistä kulhossa.
- Laita vehnäjauhot ja pankojauhot kahteen erilliseen kulhoon. Kastele jokainen lohifile ensin jauhoihin, sitten munaseokseen ja sen jälkeen vielä pankojauhoihin. Painele, jotta jauhot tarttuvat kalaan.
- Paista jokaista leivitettyä lohifilettä pannulla runsaassa öljyssä noin kaksi minuuttia molemmin puolin.
- Valmista kastike: Sekoita kermaviiliin valkosipuli, sitruunan mehu sekä sitruunan kuori raastettuna. Mausta oman makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi mukaan myös loput yrtit.
- Nauti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.