Mustikkapikahillo
Mustikkapikahillo valmistuu nopeasti ja maistuu jäätelön, jogurtin tai lettujen kanssa.
Gluteeniton - Kasvis - Vegaaninen
Ainekset:
8 dl mustikoita
2 dl hillosokeria
(tuoretta inkivääriä raastettuna)
Lisäksi: lasipurkkeja
Tee näin:
- Mittaa mustikat ja sokeri kerroksittain isoon mikronkestävään astiaan. Kuumenna ainekset mikroaaltouunin täydellä teholla (800W) kiehuvaksi.
- Anna kiehua 6–8 minuuttia. Tarkkaile, ettei hillo kiehu yli.
- Sekoita hilloa puolivälissä ja lopuksi. Kuori mahdollinen vaahto. Mausta hillo halutessasi tuoreella inkivääriraasteella.
- Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa ja käytä muutaman viikon sisällä.
- Nauti vaikka jäätelön, jogurtin tai lettujen kanssa.