Rakkaudella: Pasta alle vongole
Tämä huumaava Välimeren klassikko on rakkautta ensimmäisellä kerralla.
Tyylikäs ja ylellinen simpukkapasta, joka on yllättävän helppo valmistaa! Mitä jos jakaisit herkullisen hetken ystäviesi kanssa ja kokkaisit tämän hienostuneen italialaisen klassikkoannoksen yllättämään yhteisen hetken?
Tarvitset seuraavat ainekset (3-4 annosta):
1 kg venus-/sydänsimpukoita (tai muita simpukoita)
400 g linguine-pastaa
250 g kirsikkatomaatteja
½-1 chili (säätele vahvuutta oman makusi mukaan)
3 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
4 rkl oliiviöljyä
2 ruokalusikallista voita
2 dl valkoviiniä (myös alkoholiton)
½ sitruunaa
1 tl suolaa
1 ripaus mustapippuria
Huom! Löydät tuoreita simpukoita hyvin varusteltujen ruokakauppojen kalatiskiltä. Pakastesimpukoita löydät lähes jokaisen ruokakaupan pakastinaltaasta.
Tee näin:
Puolita kirsikkatomaatit, hienonna valkosipuli, chili ja puolet persiljasta (säästä toinen puoli koristeeksi).
Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen voita ja öljyä.
Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja persilja. Anna paistua hetki, jotta maut paranevat.
Lisää tomaatit ja sekoita.
Kun tomaatit ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin, kaada joukkoon simpukat ja sekoita.
Lisää valkoviini ja puolikkaan sitruunan mehu. Keitä kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet kokonaan. (Heitä pois ne simpukat, jotka eivät aukea.)
Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Keitä minuutti vähemmän kuin mitä pastan ohjeissa ilmoitetaan.
Ennen kuin valutat pastaveden pois, ota vettä talteen ja laita hieman simpukoiden päälle. Lisää lopuksi pasta simpukoiden joukkoon. Sekoita ja anna kiehua noin vajaasta minuutista minuuttiin.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Koristele vielä raastetulla sitruunankuorella ja lopulla persiljalla.
Aivan kuin olisit Italiassa. Hyvää ruokahalua, nauttikaa! ❤