Sitruunainen grillikala
- 600 g kalafileetä
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- Puolikas sitruuna viipaloituna
- 1 dl tuoretta tilliä silputtuna
- Loraus oliiviöljyä
- Voitele pala alumiinifoliota öljyllä. Mausta kala suolalla ja pippurilla.
- Asettele file foliolle nahkapuoli ylöspäin ja grillaa sitä kannen alla noin viisi minuuttia.
- Ota kala grillistä ja rullaa nahka pois grillipihdeillä. Tiedät kalan olevan kypsää, kun nahka irtoaa nätisti.
- Ripottele kalan pintaan suolaa sekä pippuria ja lisää pinnalle myös hienonnettu tilli. Asettele myös sitruunaviipaleet kalan päälle.
- Kypsennä kalaa tämän jälkeen vielä viisi minuuttia kannen alla. Kala on kypsää, kun sen sisälämpötila on 45 astetta.