W_Tuscan-salmon_food-recipe_1140x600.jpg

Toscanan lohi

Toscanan lohi - pinaattia, tomaatteja ja smetanaa. Maistuu esimerkiksi pastan kaverina!

Gluteeniton

Ainekset neljälle:

4 x 200 g nahatonta lohifileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä tai kasvislientä
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk smetanaa
3 dl tuorepinaattia
½ parmesaaniraastetta
1 tl perunajauhoa
1 rkl vettä
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Tee näin:

  1. Mausta lohet suolalla ja pippurilla. Lisää öljy pannulle ja kuumenna. Paista lohet molemmin puolin kypsäksi.
  2. Siirrä lohet sivuun ja lisää voi samalle pannulle. Hienonna ja kuullota sipulia ja valkosipulia 3–4 minuuttia. Lisää viini/liemi sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja paista n. 2 minuuttia sekoitellen.
  3. Pienennä lämpöä ja lisää smetana. Jatka sekoittamista, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää sen jälkeen pinaatit yhä sekoittaen. Lisää myös parmesaaniraaste ja jätä hetkeksi hautumaan.
  4. Liuota perunajauho veteen ja lisää se pannulle sekoittaen, kunnes kastike on saostunut. Lisää lohet takaisin pannulle ja peitä kastikkeella.
  5. Tarjoile esim. pastan kanssa.