Toscanan lohi
Toscanan lohi - pinaattia, tomaatteja ja smetanaa. Maistuu esimerkiksi pastan kaverina!
Gluteeniton
Ainekset neljälle:
4 x 200 g nahatonta lohifileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä tai kasvislientä
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk smetanaa
3 dl tuorepinaattia
½ parmesaaniraastetta
1 tl perunajauhoa
1 rkl vettä
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Tee näin:
- Mausta lohet suolalla ja pippurilla. Lisää öljy pannulle ja kuumenna. Paista lohet molemmin puolin kypsäksi.
- Siirrä lohet sivuun ja lisää voi samalle pannulle. Hienonna ja kuullota sipulia ja valkosipulia 3–4 minuuttia. Lisää viini/liemi sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja paista n. 2 minuuttia sekoitellen.
- Pienennä lämpöä ja lisää smetana. Jatka sekoittamista, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää sen jälkeen pinaatit yhä sekoittaen. Lisää myös parmesaaniraaste ja jätä hetkeksi hautumaan.
- Liuota perunajauho veteen ja lisää se pannulle sekoittaen, kunnes kastike on saostunut. Lisää lohet takaisin pannulle ja peitä kastikkeella.
- Tarjoile esim. pastan kanssa.