herb_dressing_for_fish_1140x600.jpg

Yrttikastike kalalle

  • (Neljälle ruokailijalle)

    • 0,5 tl hienonnettua tuoretta basilikaa 
    • 0,5 tl hienonnettua tuoretta persiljaa 
    • 2–3 mintunlehteä hienonnettuna 
    • Ripaus timjamia 
    • Ripaus meiramia 
    • Puoli desia extraneitsytoliiviöljyä 
    • Pala kuivahtanutta leipää
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 3–4 rkl sitruunamehua 
    • Suolaa oman maun mukaan 
    • Mustapippuria oman maun mukaan 

    1. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet ja sivele kuiva leipäpala niillä niin, että ne saavat kunnolla makua valkosipulista. 
    2. Sekoita kaikki yrtit sekä oliiviöljy keskenään, mausta seos suolalla sekä pippurilla ja upota leivänpala seokseen. Anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa hyvin peitettynä. 
    3. Ota leivänpala pois seoksesta ja purista joukkoon sitruunamehu vasta hetki ennen tarjoilua.