Yrttikastike kalalle
-
(Neljälle ruokailijalle)
- 0,5 tl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 0,5 tl hienonnettua tuoretta persiljaa
- 2–3 mintunlehteä hienonnettuna
- Ripaus timjamia
- Ripaus meiramia
- Puoli desia extraneitsytoliiviöljyä
- Pala kuivahtanutta leipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 3–4 rkl sitruunamehua
- Suolaa oman maun mukaan
- Mustapippuria oman maun mukaan
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet ja sivele kuiva leipäpala niillä niin, että ne saavat kunnolla makua valkosipulista.
- Sekoita kaikki yrtit sekä oliiviöljy keskenään, mausta seos suolalla sekä pippurilla ja upota leivänpala seokseen. Anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa hyvin peitettynä.
- Ota leivänpala pois seoksesta ja purista joukkoon sitruunamehu vasta hetki ennen tarjoilua.