Yvonnen kalakeitto
Vesterålensin brändilähettiläs, ruotsalainen Yvonne Ryding on monessa mukana. Syksyllä hän kilpaili Ruotsin Master Chef VIP -ohjelmassa ja eteni aina finaaliin saakka.
Saimme Yvonnen suosikkireseptin, jota hän luonnehti "yksinkertaiseksi mutta pahuksen hyväksi kalakeitoksi".
Ainekset neljälle:
400 g kalaa (turska, lohi)
6 perunaa
2 purjoa
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 dl ranskankermaa (creme fraiche)
5 rkl chilikastiketta tai ketsuppia
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Paprikajauhetta
Tilliä
Katkarapuja
Cayennepippuria
Tee näin:
- Viipaloi purjo ja paloittele perunat sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Lisää isoon kattilaan vesi, kalaliemikuutiot, pilkotut perunat ja purjot.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon ranskankerma ja chilikastiketta tai ketsuppia.
- Leikkaa kala n. 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Älä sekoita keittoa liikaa kypsennyksen aikana, sillä kala voi murentua.
- Anna kypsyä vielä hetken. Kypsennysaikaan vaikuttaa se, onko kala pakastettu vai ei.
- Mausta makusi mukaan mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Jos haluat enemmän tulisuutta, voit lisätä myös cayennepippuria.
- Lisää keiton päälle tilliä ja katkarapuja.
- Tarjoile leivän kanssa.