W_Yvonnes_fish_soup_scrimp_food-recipe_1140x600.jpg

Yvonnen kalakeitto

Vesterålensin brändilähettiläs, ruotsalainen Yvonne Ryding on monessa mukana. Syksyllä hän kilpaili Ruotsin Master Chef VIP -ohjelmassa ja eteni aina finaaliin saakka.

yvonnes_masterchef_vip_1140x600.jpg

Saimme Yvonnen suosikkireseptin, jota hän luonnehti "yksinkertaiseksi mutta pahuksen hyväksi kalakeitoksi".

Ainekset neljälle:

400 g kalaa (turska, lohi)
6 perunaa
2 purjoa
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 dl ranskankermaa (creme fraiche)
5 rkl chilikastiketta tai ketsuppia
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Paprikajauhetta
Tilliä
Katkarapuja
Cayennepippuria

W_Salmone_Cod_herbs_Yvonne_food-recipe_1140x600.jpg

Tee näin:

  1. Viipaloi purjo ja paloittele perunat sopivan kokoisiksi paloiksi. 
  2. Lisää isoon kattilaan vesi, kalaliemikuutiot, pilkotut perunat ja purjot.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 20 minuuttia.
  4. Lisää joukkoon ranskankerma ja chilikastiketta tai ketsuppia.
  5. Leikkaa kala n. 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Älä sekoita keittoa liikaa kypsennyksen aikana, sillä kala voi murentua.
  6. Anna kypsyä vielä hetken. Kypsennysaikaan vaikuttaa se, onko kala pakastettu vai ei.
  7. Mausta makusi mukaan mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Jos haluat enemmän tulisuutta, voit lisätä myös cayennepippuria.
  8. Lisää keiton päälle tilliä ja katkarapuja.
  9. Tarjoile leivän kanssa.

Yvonnes_fisksoppa_1140x600.jpg