Aurinkovitamiini
Aurinkovitamiini
D-vitamiini on tärkeää sekä aikuisille että lapsille ja varsinkin nyt kun kuljemme kohti vuoden pimeintä aikaa. D-vitamiinia tarvitaan immuunijärjestelmän toimintaan.

Aurinkovitamiini

Aurinkovitamiini


D-vitamiini on tärkeää sekä aikuisille että lapsille ja varsinkin nyt kun kuljemme kohti vuoden pimeintä aikaa. D-vitamiinia tarvitaan immuunijärjestelmän toimintaan. Sen lisäksi se auttaa, yhdessä kalsiumin kanssa, ylläpitämään lujan luuston.


Aurinkovitamiini

Ihon saadessa aurinkoa elimistössä muodostuu D-vitamiinia. Sen vuoksi sitä kutsutaan usein ”aurinkovitamiiniksi”. Voimakas auringonvalo käynnistää ihosi D-vitamiinituotannon. Tämän jälkeen maksa, munuaiset ja elimistön solut muuntavat D-vitamiinin aktiiviseen muotoon, nimittäin D3-vitamiiniksi.


Elintarvikkeiden D-vitamiini

D-vitamiinia sisältävä ravintolisä ja rasvainen kala, kuten sardiini, makrilli, silli ja lohi ovat ruokavaliomme parhaita D-vitamiinilähteitä. Lisäksi on joitakin elintarvikkeita, joihin on lisätty D-vitamiinia, esimerkiksi maito, voi ja margariini.


Terveysviranomaiset suosittelevat D-vitamiinia

D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on lapsille ja aikuisille (74-vuotiaaksi asti) 10 µg vuorokaudessa. Suomessa lapsille suositellaan D-vitamiinivalmisteen ympärivuotista käyttöä kahden viikon ikäisestä 2-vuotiaaksi asti. 75-vuotiaille ja sitä vanhemmille suositellaan D-vitamiinilisää 20 μg vuorokaudessa ympäri vuoden.


Vapaa Kierto sisältää D-vitamiinia

Kaikkiin Vapaa Kierto tuotteisiimme on lisätty D-vitamiinia. Jos syöt kolme Vapaa Kierto kapselia, saat 7,5 µg D-vitamiinia sen lisäksi, mitä saat nauttimastasi ruoasta.


  • D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
  • D-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalin luuston.
  • Kalsiumia tarvitaan luuston normaalin ylläpitämiseen.


Lähteet:

Valtion Ravitsemusneuvottelukunta: Terveyttä ruoasta – Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.


Ref. PP-FRI-FIN-0085